Varkenskroontje met appel en saffraan

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dikke partjes. Bestrooi met rietsuiker. Pel de uitjes en laat ze heel.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het kroontje met peper en zout en kerf het vetlaagje in. Bak het vlees rondom bruin in boter.
  • 3 Meng de honing met de mosterd en 1 eetlepel olie. Bestrijk er het vlees mee en leg het in een ingevette ovenschaal. Schik de uien, de appeltjes en de tijm rond het vlees. Los de saffraan op in de warme bouillon. Voeg de calvados (of cognac) toe en schenk het mengsel bij in de ovenschaal.
  • 4 Verlaag de oventemperatuur tot 150°C en zet ongeveer 1 uur in de oven. Laat eventueel nog even kleuren onder de hete grill.
  • 5 Laat het varkenskroontje 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt. Serveer met de appeltjes en de uien. Lepel er wat saus bij.

Varkenskroontje met appel en saffraan is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Varkenskroontje met witloof en kastanjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met pompoen
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje in melk gegaard
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met kruidenkorst
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept