1 Maak de marinade. Meng in een kom de granaatappelsiroop, het citroensap, het korianderpoeder, de cayennepeper en de olijfolie. Kruid met zout en peper. Leg de kipfilets in de marinade. Laat 1 uur marineren op een koele plek.
2 Verwarm de grill voor. Kwast de grill in met olijfolie. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Bewaar de marinade. Gril de kip 2 minuten aan elke kant. Hou warm. Breng de marinade in een steelpannetje aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Zet even opzij.
3 Verdeel de kip over de borden, schik er de spinazieblaadjes, de gespoelde waterkers, de rode ui, de twee soorten witte bonen en de olijven bij. Garneer met de ringetjes Spaanse peper en de takjes basilicum. Lepel er wat vinaigrette over.
Spinaziesalade met kip op Griekse wijze is een recept van Libelle Lekker