Lauwe suikertaart, gestoofde aardbeien met sichuanpeper en basilicumolie

6
1 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blancheer de verse basilicumblaadjes. Koel meteen af in een kom water met ijsblokjes.
  • 2 Goed droogzwieren.
  • 3 Stoof de basilicum in de zachte olijfolie op 60°C gedurende 1 uur.
  • 4 Mix alles.
  • 5 Filter met een koffiefilter.
  • 6 Snijd de aardbeien in
  • 4
  • 7 Smelt boter in een pan en sauteer er slechts 10 seconden de aardbeien in, kruid ze met sichuanpeper.
  • 8 Leg eerst de aardbeien op de taart en vervolgens de basilicumolie.
  • 9 Verwarm de taart in de oven op 180°C gedurende 8 minuten, snijd ze in 6 stukken, werk af met aardbeien en een vleugje basilicumolie. 1
  • 0 Zoetebekken kunnen er ook een bolletje vanille-ijs aan toevoegen.

Lauwe suikertaart, gestoofde aardbeien met sichuanpeper en basilicumolie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met brie en basilicumolie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' groene rijst
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept