Zoek
Lauwe suikertaart, gestoofde aardbeien met sichuanpeper en basilicumolie
6
1 min
Delhaize
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1,5 l zachte olijfolie
250 g verse basilicumblaadjes
1 bio suikertaart
1 schaaltje Belgische aardbeien
sichuanpeper
30 g boter
Bereiding
1
Blancheer de verse basilicumblaadjes. Koel meteen af in een kom water met ijsblokjes.
2
Goed droogzwieren.
3
Stoof de basilicum in de zachte olijfolie op 60°C gedurende 1 uur.
4
Mix alles.
5
Filter met een koffiefilter.
6
Snijd de aardbeien in
4
7
Smelt boter in een pan en sauteer er slechts 10 seconden de aardbeien in, kruid ze met sichuanpeper.
8
Leg eerst de aardbeien op de taart en vervolgens de basilicumolie.
9
Verwarm de taart in de oven op 180°C gedurende 8 minuten, snijd ze in 6 stukken, werk af met aardbeien en een vleugje basilicumolie. 1
0
Zoetebekken kunnen er ook een bolletje vanille-ijs aan toevoegen.
Lauwe suikertaart, gestoofde aardbeien met sichuanpeper en basilicumolie is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Citroenkip
1uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Alain Carons niçoise de legumes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met brie en basilicumolie
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen blechkuche
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' groene rijst
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept