Kipsalade met asperges en kiwi

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de citroenen schoon onder heet water. Rasp van 2 citroenen de schil en pers alle vruchten. Zet 2 eetlepels sap apart. Doe de kipreepjes in de ovenschaal en schep ze om met 3 eetlepels olijfolie, het citroensap en de -rasp, zout, peper, kerriepoeder en knoflook. Leg de reepjes in één laag in de ovenschaal. Rooster de kip in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna iets afkoelen. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Kook ze 2-3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Meng de rest van de olijfolie, citroensap, honing, mosterd, peper en zout.
  • 2 Verdeel de sla, eventueel iets kleiner gescheurd, over borden of op een schaal. Schik daarop kipreepjes, asperges (eventueel gehalveerd), tomaten en kiwiplakjes. Sprenkel de dressing erover en bestrooi met peterselie.

Kipsalade met asperges en kiwi is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof-kipsalade
20 min
Bekijk recept
Meergranenwraps met kipsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept