1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de citroenen schoon onder heet water. Rasp van 2 citroenen de schil en pers alle vruchten. Zet 2 eetlepels sap apart. Doe de kipreepjes in de ovenschaal en schep ze om met 3 eetlepels olijfolie, het citroensap en de -rasp, zout, peper, kerriepoeder en knoflook. Leg de reepjes in één laag in de ovenschaal. Rooster de kip in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna iets afkoelen. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Kook ze 2-3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Meng de rest van de olijfolie, citroensap, honing, mosterd, peper en zout.
2 Verdeel de sla, eventueel iets kleiner gescheurd, over borden of op een schaal. Schik daarop kipreepjes, asperges (eventueel gehalveerd), tomaten en kiwiplakjes. Sprenkel de dressing erover en bestrooi met peterselie.
Kipsalade met asperges en kiwi is een recept van PLUS