811 recepten met kersen
Vlees: 1/2 dl ruby Port of Madeira (alternatief voor Massandra) 4 dunne kalkoenfilets van 75 g peperzoutboter Saus: 400 g kersen1 dl waterdrupje bittere amandelolie 2 eetlepels suiker1/2 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel gemalen kaneelmesp... bekijk recept »
Vlees: 1/2 dl ruby Port of Madeira (alternatief voor Massandra) 4 dunne kalkoenfilets van 75 g peperzoutboter Saus: 400 g kersen1 dl waterdrupje bittere amandelolie 2 eetlepels suiker1/2 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel gemalen kaneelmesp... bekijk recept »
150 g cakemeel 100 g boter 150 g suiker 3 eieren, gesplitst 35 g cacaopoeder 350 g kersen, ontpit (= 350 g uitgelekt uit glas of blik) 0,5 l slagroom 2 eetlepels suiker 1 zakje vanillesuiker 0,5 dl kirsch 150 g bittere geraspte chocolade 1 springvorm... bekijk recept »
3 eieren75 g suiker125 g zachte boter ( wat extra)zout1 kl sinaasappelschil (geraspt)75 ml melk250 g bloem ( wat extra)500 g kersen (vers of bokaal)1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Vet de springvorm in met boter en bestuif met bloem. 3. Spoe... bekijk recept »
2 eetl. pecannoten, in grove kruimels1 eetl. bruine suiker2 eetl. kersen zonder pit (uit een potje) uitgelekt, in stukjes4 stevige appels20 g boter4 eetl. hele kersen zonder pit (uit een potje),uitgelekt voor de saus:400 ml halfvolle melk (Melkan)2 z... bekijk recept »
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid2 peren, geschild en in stukjes50 g pecannoten of walnoten, grof gehakt50 g blanke rozijnen4 eetl. schenkstroop of honing1 l yoghurtijs1 potje kersen, zonder pit (ca. 300 g)1 eetl. aardappelmeel of allesbindermu... bekijk recept »
150 ml sinaasappelsap300 ml water1 snuf zout200 gr havermout1 vanillestokje1 el bruine suiker 3 el Bieze Fris & Fruitig kersen 4 plakken sinaasappel kaneelpoeder1. Doe het sinaasappelsap, het water en het zout in een pan en breng het aan de kook. 2. ... bekijk recept »
700 g kersen1 el citroensap180 g suiker40 ml kersenlikeur150 ml room1 zakje vanillesuiker1. Spoel de kersen, ontpit, verwijder de steeltjes en doe samen met het citroensap in de blender. Mix fijn. 2. Breng de suiker met 200 ml water aan de kook in ee... bekijk recept »
400 g kersen4 eieren250 ml melk120 g bloem70 g poedersuiker1 zakje vanillesuikerkristalsuiker (voor de afwerking)1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de bakvorm. 2. Spoel en ontpit de kersen. Klop de eieren goed los, samen met de poedersuiker en... bekijk recept »
500 g kersen60 g bloem60 g amandelpoeder250 ml melk4 eieren200 g fijne suiker1 zakje vanillesuikerboter1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kersen, verwijder steeltjes en pitten. 2. Zeef de bloem en het amandelpoeder in een kom. Doe er de m... bekijk recept »