711 recepten met meloen
0,5 galiameloen (à ca. 750 g) 100 ml fruitsiroop aardbei 75 ml yoghurt Griekse stijl 1 el munt 1 staafmixer 1 laag bewaarbakje1. Halveer de meloen. Schep de zaden met een lepel uit de meloenhelft, verwijder de schil en snijd het vruchtvle... bekijk recept »
1 galiameloen 4 plakken rauwe ham (bijvoorbeeld Parmaham)1. Meloen halveren, met lepel pitten eruit scheppen en met meloenbolletjeslepel (of dessertlepel) 16 balletjes uit vruchtvlees scheppen. Hamplakken halveren. Telkens plakje ham en 2 melo... bekijk recept »
1 chilipeper 4 eetlepels druivenpitolie gemengde groene salade 1 komkommer 1 bosje koriander 1 meloen peper en zout sap en geraspte schil van 1 limoen1. Schil de meloen en de komkommer, snijd ze in blokjes. 2. Snipper de koriander. Halveer de chilip... bekijk recept »
1 zakje verse basilicum (15 g) 1 galiameloen (niet al te rijp, met stevig vruchtvlees) 1 el ciderazijn (of witte-balsamicoazijn) versgemalen zwarte peper 100-200 ml olie 2 x 100 g Parmaham (in repen)1. Helft van basilicu... bekijk recept »
150 g bloemsuiker 2 meloenen 4 blaadjes verse munt 15 cl verse room 10 cl witte porto1. Bewaar de meloenschillen in de koelkast. Maak met een keukenrobot een fijne puree van het vruchtvlees van de meloen met de porto. 2. Voeg de suiker bij de room e... bekijk recept »
600 g rundergehakt 1 middelgrote ui (geraspt) 3 teentjes knoflook (geperst) 1 eetlepel Dijon mosterd 1 theelepel sojasaus 100 g blauwaderkaas (Danish blue verkruimeld) 8 plakken bakbacon 4 Italiaanse (bollen) 2 eet... bekijk recept »
1,5 eetlepel balsamicoazijn 0,25 Charentais meloen (ong. 200 g) een mespunt mosterd 4 groene asperges 3 eetlepels olijfolie peper en zout 6 sneetjes rauwe Italiaanse ham (« Prosciutto »)1. Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde ond... bekijk recept »
500 g watermeloen (vruchtvlees) 250 g aardbeien 1 theelepel balsamicoazijn blaadjes verse munt (fijngesnedenenkele)1. Snijd de watermeloen en aardbeien in dunne plakken en verdeel die over vier borden. Sprenkel er een paar druppels az... bekijk recept »
100 g parmaham 1 tl grove mosterd 1 el honing 20 ml rode wijnazijn 60 ml olijfolie extra vierge 4 sneetjes zuurdesembrood 65 g hazelnoten 1 meloen, Cantaloupe 1 rode ui 2 kropjes little gem 100 ... bekijk recept »
1 charentaismeloen (ca. 1 kg/stuk) 1 galia meloen 8 blaadjes munt 1 takje verse tijm 200 g vloeibare (acacia) honing 0,5 watermeloen 500 ml zoete witte wijn (type muscat)1. Schil het stuk watermeloen. 2. Snij de meloenen in twee. Verwijder de pitten.... bekijk recept »