711 recepten met meloen
250 g bosvruchtenmix (diepvries) 250 g meloensalade 600 ml halfvolle vanilleyoghurt 1 blender of staafmixer1. Pureer in een blender of met de staafmixer de bevroren bosvruchtenmix en de meloensalade met de halfvolle vanilleyoghurt. 2. Neem de shak... bekijk recept »
2 bananen 1 charentaismeloen (ca. 1 kg/stuk) 2 eetlepels gedroogde kokosnoot 1 eetlepel griessuiker 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels sinaasappelsap 4 bollen vanilleroomijs 4 verse, gehakte muntblaadjes1. Knip de muntblaadjes met een schaar fijn bove... bekijk recept »
145 g Coburger ham ½ galiameloen 1 rode ui 75 g rucola 1 tl mosterd 1 el rodewijnazijn 3 el olijfolie extra vierge1. Snijd de ham in reepjes en bak de ham in een koekenpan zonder olie of boter in 4 min. krokant. Laat uitlekken en afk... bekijk recept »
1 rijpe cantaloupemeloen 1 theelepel gemalen kardemomvruchten 3 eetlepels honing 1/4 theelepel zwarte peper (fijngemalen) 1 limoen (geperst) 2 eetlepels verse munt ((zakje a 15 g), fijngesneden)1. Halveer de meloen, schep met... bekijk recept »
2 limoenen (uitgeperst) 3 el rietsuiker (zak 500 g) 1 stuk watermeloen (in 12 plakken) 500 g ijsblokjes ½ bakje munt ((a 15 g), blaadjes gesneden)1. Doe het limoensap met 4 el water in een steelpan. Voeg de suiker toe... bekijk recept »
1 galiameloen 1 schaaltje kipfilet (ca. 400 g) 2 theelepels paprikapoeder 4 eetlepels (olijf)olie 1 zak krieltjes (450 g) 2 zakken Hollandse roerbakmix (a 400 g) ½ eetlepel azijn1. Meloen halveren, pitten verwijderen. ... bekijk recept »
1 fles Cava semi seco gekoeld 200 ml rode vermouth gekoeld 1 kaneelstokje 0.25 cantaloupe meloen 1 sinaasappel in plakjes 150 g blauwe bessenSchenk de Cava en rode vermouth in een karaf. Voeg het kaneelstokje, de meloen- en sinaasappel plakjes toe. ... bekijk recept »
0,5 galiameloen (à ca. 750 g) 250 g aardbeien 2 el fruitsiroop aardbei 50 ml yoghurt Griekse stijl 1 staafmixer 6 ijslollyvormpjes (zomerassortiment, à 80 ml)1. Halveer de meloen. Schep de zaden met een lepel uit de meloenhelft, ve... bekijk recept »
2 eetlepels pijnboompitten (zakje à 65 g) 2 tamme eendenborstfilets 3 eetlepels hoisinsaus 5 eetlepels roerbakolie zout (versgemalen) peper 1 limoen 2 bakjes rucola (à 30 g) ¼ kleine meloen1. Droge koekenpan verhitten e... bekijk recept »
2 cavaillonmeloenen 2 citroenen 800 g fijne kristalsuiker zakje groene jasmijnthee taste of Inspirations1. Schil de meloenen, haal de pitten eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes (1 kg netto). Schik de meloenblokjes in een grote schotel en ... bekijk recept »