Recepten met peren

1000 recepten met peren

Peren

Peren

Hindefilet met peren en veenbessen

2 snuifjes 4 kruiden 1 eetlepel arachideolie 30 g boter 700 g hindefilet 200 g kastanjes 2 peren type Williams of Durondeau peper 150 g veenbessen (cranberries) 15 cl wildfond zout1. Doe olie, peper en zout op het hindefiletgebraad. Leg het op een gr... bekijk recept »

Kalfsvinken en gekonfijte peren met cider

20 g boter 50 cl cider brut 2 eetlepels ciderazijn 3 conférenceperen 1 Cox orange appel 1 eidooier 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie 1 eetlepel fijngehakte verse dragon 150 g gekookte ham 4 kalfslapjes, ongeveer 200 g 1 eetlepel Luikse stroop oli... bekijk recept »

In rode wijn gepocheerde peren met zoete kruiden

1 fles rode wijn Croze de Pys of een andere krachtige wijn 2 kaneelstokjes 6 korreltjes zwarte peper 3 kruidnagels 4 middelgrote Durandeauperen, geschild 1 rasp van 1 sinaasappel 125 g rietsuiker 1 vanillestokje, in twee gebroken 1 dl zwartebessensir... bekijk recept »

Peer met yoghurt

4 stoofpeertjes (met steeltje, geschild) 1 kaneelstokje 100 ml rode wijn 100 g suiker 3 eieren (gesplitst) 2 el vloeibare (honing) 1 vanillestokje 1 citroen (schoongeboend) 350 g Griekse yoghurt 20 g bloem1. Zet ... bekijk recept »

Vers en gedroogd fruit in rode-wijnsiroop

2 sinaasappels 150 ml rode wijn 100 g suiker 1 kaneelstokje 2 kruidnagels 2 appels (Elstar) 2 handperen ½ zakje tutti frutti (à 500 g) 1 zakje gepelde (ongezouten) pistachenootjes (50 g)1. 1 Sinaasappel onder stromend w... bekijk recept »

Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop

0,5 citroen 4 stevige conférenceperen 1 stokje kaneel 2 sterretjes steranijs 1 vanillestokje 3 bollen zwarte peper 200 g fijne suiker 4 eetlepels echte Luikse siroop van peren en appelen vanille-ijs en droge koekjes voor de afwerking1. Schil de peren... bekijk recept »

Speculaastaart met peer

5 kleine handperen 1 el citroensap 150 g boter (zacht) 150 g amandelspijs 4 eieren 150 g bloem 1 el speculaaskruiden 4 el abrikozenjam1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf d... bekijk recept »

Twee-kazensalade met warm brood

1 Fougasse de Boulogne (voorgebakken brood, 350 g) 300 g sperziebonen 1 rode ui 3 rijpe handperen 1 pak Rosenborg Blue 50 (blauwaderkaas, 100 g) 250 g roombrie 1 zak friséesla (200 g) 1 cup honing-mosterddressing (10... bekijk recept »

Witlof met peer en blauwaderkaas

4 stronken witlof 50 g boter 3 el rietsuiker 2 peren (bijv. doyenne du comice) 100 g walnoten 200 g Hollandse blauwaderkaas1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Ver... bekijk recept »

Stoofperencompote

100 g stoofperen 2 el sinaasappel-gembermarmelades (potje 340 g)1. Snijd de stoofperen (kant-en-klaar of zelfgemaakt) fijn en doe in een kom. Roer er 1 el sap van de peren en de sinaasappel-gembermarmelade door. bekijk recept »

Pagina 14 van 100