1000 recepten met peren
2 Hervekaasje 12 vellen filodeeg 2 peren 4 eetlepels honing peper enkele takjes rozemarijn zout1. Was en schil de peren. Snij ze in blokjes. 2. Plooi de vellen filodeeg open. Leg in het midden van elk vel een nootje boter en een stuk Hervekaas. Kruid... bekijk recept »
7 rijpe handperen ½ pakje amandelspijs ((a 300 g), verkruimeld) 75 g suiker 25 g roomboter (in blokjes) 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries, ontdooid) flesje chocoladesaus 1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Peren sc... bekijk recept »
3 handperen 2 puntpaprika's (zoet) 60 g walnoten (bakje) 3 rode uien 5 el olijfolie 4 el rodewijnazijn 4 el balsamicoazijn 150 g rucolaslamelange (zak)1. Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij... bekijk recept »
boter 4 sneetjes casinobroden 1 eetlepel cognac 4 Dikke goed rijpe peren (type Doyenne) 1 eetlepel fijngehakte bieslook 50 g gepelde hazelnoten 2 eetlepels room 200 g roquefort zwarte peper van de molen1. Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C). Was ... bekijk recept »
4 stevige handperen (bijv. conference of doyenne du comice) 300 g suiker 1 bekertje slagroom (125 ml) 75 g pure chocolade (grofgehakt) 4 bollen roomijs (vanille)1. Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengt... bekijk recept »
3 conference peren 100 ml kraanwater 1 citroen 150 g geleisuiker 2 tl 5 spices poeder (specerijenmelange) 150 g emmentaler (kaas) 150 g morbier (kaas) 150 g twijfelaar (kaas) 150 g boerenbrie (kaas) 1 vacher... bekijk recept »
2 plakjes bladerdeeg (diepvries) 50 g amandelen 1 el custardpoeder 2 handperen 100 g suiker 3 el kraanwater 20 g boter 3 el citroensap 1 el bloem1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maal de amandelen ... bekijk recept »
4 handperen 3 eetlepels boter of margarine 8 eetlepels bloemenhoning 4 eetlepels citroensap 6 eetlepels havermout (pak a 500 g) ½ theelepel kaneel 1 bekertje slagroom (125 ml) 1 zakje vanillesuiker (8 g)1. Oven voorv... bekijk recept »
1/2 zak pommes culinair (zak a 1 1/2 kg, aardappelen) 4 el olijfolie 2 conference peren 1 stukje port salut (50 (185 g)) 1 ui (in halve dunne ringen) 1 bakje walnoten (60 g) 75 ml balsamicodressing (fles 270 ml) ... bekijk recept »
4 handperen 1 tl gemalen kaneel 15 el poedersuiker 1 el citroensap 300 g chocolade extra puur 72% 250 ml Alpro Soya cuisine1. Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de peren, ka... bekijk recept »