1000 recepten met peren
4 stoofperen 100 ml diksap appel-zwarte bessen ½ kaneelstokje1. Schil de peren en snij ze elk in 4 stukken. Snij het klokhuis eruit. Doe de stukken peer in een pan. Giet het diksap erover. Giet er dan zoveel water bij dat de peren ruim onder... bekijk recept »
4 stevige handperen 100 g suiker gemalen kardemom 8 zakjes espresso (doos a 25 zakjes) 1 bakje mascarpone (250 g) 2 bastognekoeken1. In pan (waar 4 peren naast elkaar in passen) 500 ml water aan de kook brengen. Peren schillen, st... bekijk recept »
1 citroen schoongeboend 150 ml slagroom 1/2 tl nootmuskaat 4 el suiker 3 el roomboter 4 peren (Doyenne du Comice) geschild, klokhuis verwijderd 4 el hazelnoten fijngehakt 1/2 tl espressokoffie gemalenSnijd een klein stukje van de citroen en knijp daa... bekijk recept »
1,2 kg stevige peren 100 g gezouten boter op kamertemperatuur 100 g kandijsuiker 1 saffraankokertje1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Snijd de peren in partjes en schil ¾ ervan. Houd af en toe een partje met schil. 3. Meng de boter, suiker en saffr... bekijk recept »
100 g bloem 50 g boter 50 g suiker 1 mespunt zout 1 appel 2 peren 8 g vanillesuiker (zakje) 6 el finesse voor verrijken (potje 250 ml)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem, boter, suiker en zout tot een kruimelig de... bekijk recept »
100 g pecannoten 4 handperen (in partjes) 2 eetlepels citroensap 150 g extra pure chocolade (in stukjes) 1 mespunt gemalen kardemom 250 g witte druiven1. Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 minuten en laat ze afkoelen. Sch... bekijk recept »
1 kg stoofpeertjes (geschild) 1 vanillestokje (zakje 1.5 g) 1 citroen (schoongeboend) 75 g rietsuiker (zak 1 kg) 1 kaneelstokje (zakje 20 g) 1 tl koek- en speculaaskruiden (potje 20 g)1. Snijd de peren in kwart... bekijk recept »
1 citroen 1 sinaasappel 1 kg stoofpeertjes (zak à 1 kg) 40 g suiker 1 laurierblaadje 3 kruidnagels 1 kaneelstokje 750 ml rode port (ruby)1. Boen de sinaasappel en citroen schoon. Schil met een dunschiller de oranje schil van d... bekijk recept »
4 soeplepels blonde basterdsuiker 2 dozen peer met sap (2 x 412 g) 4 bollen vanille-ijs 80 cl volle melk1. Laat de peren uitlekken en snij ze in blokjes. 2. Giet alle ingrediënten in de kom van een mixer en mix op maximale snelheid: de milkshake moet... bekijk recept »
2 peren 1 el citroensap 4 verse vijgen 6 stengels bleekselderij 2 struikjes witlof 125 ml slagroom 400 g roquefort (kaas) (verbrokkeld) 300 ml melk 2 el maizena 3 el rode port1. Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuize... bekijk recept »