1000 recepten met peren
3 grote perenrasp en sap van 1 citroen1 eetlepel appelstroop100 gram cranberry’s150 gram bloem100 gram koude boter, in blokjes gesneden50 gram rietsuiker50 gram muesli, grof gehakt50 gram noten, grof gehakt100 gram Griekse yoghurt1. Verwarm de ... bekijk recept »
4 middelgrote handperen1 citroen300 ml rode wijn200 ml sinaasappelsap1/2 theel. kaneelpoeder1/2 theel. gemberpoeder (djahé)3 eiwittenzout1. Verwarm de oven voor op 180ºC als u geen magnetron gebruikt. Schil de peren. Boor eventuee... bekijk recept »
4 middelgrote handperen met steeltje, geschild2 citroenen, geperst300 ml rode wijn200 ml sinaasappelsap50 g suiker1 theel. kaneelpoeder200 g zachte geitenkaas zonder korst1 eetlepel honing50 g walnotentakjes tijm voor garnering1. Besprenkel de peren ... bekijk recept »
4 handperen, liefst met steeltjes2 eetl. blanke rozijnen2 eetl. bosvruchtenjam of abrikozenjam1 theel. kaneelpoeder1 pak diepvries filodeeg (225 g), ontdooid50 g boter, gesmolten200 ml crème fraîche of slagroom (Melkan)merg van 1/2 v... bekijk recept »
4 handperen1 eetl. citroensap150 g rookvlees40 g rucola of fijne veldsla3 eetl. notenolie of olijfolie1 eetl. balsamicoazijnzoutversgemalen peper50 g walnoten, grof gehakt1. Schil de peren en verdeel ze in vieren. Besprenkel ze met citroensap. Pureer... bekijk recept »
10 plakjes diepvries (roomboter)bladerdeeg, ontdooid350 g zachte geitenkaas7 peren, geschild, in dunne plakken2 eetl. citroensap6 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt of gerasptmespunt versgemalen (zwarte) peper8 eetl. honing1 ei, geklutstbakp... bekijk recept »
1 sinaasappel5 dl rode wijn100 g suiker2 kruidnagels1 kaneelstokje4 handperen, liefst met steel2 eetl. bessengelei of bosvruchtenjam1/2 l vanille-ijs1. Borstel de sinaasappel schoon onder warm water. Rasp de schil en pers de vrucht. Verwarm de wi... bekijk recept »
800 gr aardappelen 250 gr peren 200 gr slagroom 150 gr gorgonzola 10 gr boter zout en peper 1. Verwarm de oven voor op 200°C2. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes van ong. 2a3 millimeter .3. Kook de plakjes 2a3 min voor in gezouten wa... bekijk recept »
100 g gerookte spekblokjes 4 grote peren 4 eetlepels Solo Vloeibaar Porto 50 g rozijnen veldsla 200 g Parmezaanse kaas 100 g grof gehakte noten 1. Meng de kaas met de spekblokjes, de noten en de rozijnen. 2. Giet er de Porto bij en roer goed om... bekijk recept »
1 1/2 kg aardappelen 4 eetl olijfolie en 2 conference peren 1 stuke kaas port salut(185 gr ong) 1 ui in halve dunne ringen gesneden 60 gr walnoten 75 ml balsamicodressing 400 gr gesneden andijvie1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen... bekijk recept »