1000 recepten met peren
2 eetlepels citroensap 400 gm handperen, schoongemaakt en in blo; kjes 80 gm suiker 100 ml slagroom 175 ml yoghurt ----VOOR DE GARNERING---- 2 eetlepels geschaafde amandelen 4 eetlepels mokka-caramel dessertsaus Bereiding: Peer met citroensap in ca.... bekijk recept »
500 gm zure appels 100 gm gedroogde perziken 100 gm gedroogde abrikozen 50 gm rozijnen 6 teentjes knoflook 5 cm gemberwortel 400 ml witte wijnazijn 400 gm bruine suiker 1/2 theelepel(s) cayennepeper 2 theelepel(s) zout ----QUELLE---- 1 - jantenkate ... bekijk recept »
2 handperen 50 gm muesli (ongezoet) 100 gm magere kwark 1 boter of margarine De oven voorverwarmen op 200 graden C (gasovenstand 4 - 5). Een ovenvaste schaal invetten met boter. De peren schillen en halveren. Het klokhuis verwijderen. De peerhelften ... bekijk recept »
16 ragoutbakjes (kant en klaar te koo; p) 1 mooie peer 50 gm bacon 1 citroensap 1 enkele gewassen sla-bladen Bak de bacon knappend in een droge koekenpan. Snijd de peer in vieren en snijd elk partje nog eens door, zodat er 8 parten ontstaan. Schil ze... bekijk recept »
16 ragoutbakjes; (kant en klaar) 1 mooie peer 50 g bacon citroensap enkele gewassen sla-bladen. Bak de bacon knappend in een droge koekenpan. Snijd de peer in vieren en snijd elk partje nog eens door, zodat er 8 parten ontstaan. Schil ze, haal het ... bekijk recept »
1 kg varkensfilet (of fricandeau) aan éé; n stuk (of 2 x 500 gram) 1 citroen wat zout 1 ui 2 handperen 50 gram boter 1 eetlepel zonnebloemolie 1 1/2 eetlepel gehakte rozemarijn (vers of; diepvries) broodkruim van 4 sneetjes witbrood 1 dl melk vers... bekijk recept »
600 gram varkenshaas (2 stuks) 1 1/2 eetlepel kerriepoeder 1 1/2 eetlepel gemberpoeder 3 stevige handperen wat zout 50 gram boter Voorbereiding: Snijd de varkenshaas, indien mogelijk, in 4 gelijke porties. Meng de kerriepoeder en de gemberpoeder in ... bekijk recept »
750 gr peren, geschild, in dunne schijven 75 gr boter, gesmolten 125 gr basterdsuiker 2 eieren 1 eidooier 2 1/2 dl melk 75 gr bloem Zout 1 zakje vanillesuiker 1 blik kastanjepuree crème fraîche Extra nodig ruime ovenschaal, beboterd Ove... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg, diepvries 150 gr Stilton (Engelse kaas) 1 1/2 eetlepel boter 4 stevige rijpe handperen 1 citroen, uitgeperst 1 ei, losgeklopt 2 dl rode port 20 pruneaux (gedroogde pruimen), ontpit Extra nodig spuitzak met spuitmondje Plakjes b... bekijk recept »
4 conference peren citroensap 25 cl witte porto 200 gr suiker gedroogde Meesterlyke hamSchil 4 mooie peren, snijd ze doormidden en verwijder voorzichtig het klokhuis. Besprenkel ze met citroensap en pocheer ze gedurende 8 à 10 minuten in een samenste... bekijk recept »