1000 recepten met peren
Voor twee personen: 2 peren 1 blaadje gelatine 1 eetlepel Poire Williams 3 eetlepels vloeibare room 1 eiwit 1 koffielepel fijne suikerLeg de gelatine in een bord met koud water. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snij ze in stukjes. Laat ze 1... bekijk recept »
30 cl sterke koffie 8 peertjes 20 cl witte wijn 250 gr suiker 20 cl room 200 gr frambozen 4 gelatineblaadjes 1/2 citroen 2 el vanillepudding 1/2_koffielepel maïszetmeel 1 gebakken taartbodem muntblaadjes bloemsuikerPel de peren. Breng de koffie, ... bekijk recept »
3 peren1 dl water5 el suiker6 takken munt60 gr platte kaas2 el perenalcohol(fucaltief)[color=blue:46f316dd14]Voor de taartbodem :[/color:46f316dd14]120 gr bloem2 eieren3 el chocoladepoeder1 koffielepel kaneel60 gr gesmolten boter50 gr suiker30 gr van... bekijk recept »
Voor 4 personen: 200 g bloem 100 g boter van Normandië (bij voorkeur halfzoute) 8 cl bronwater 2 eierdooiers bakboter zout 4 peren 7 soeplepels griessuiker 25 cl Engelse room 5 cl perenciderDoe de bloem in een kom. Maak een putje in het midden, doe e... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 peren 30 gr boter kaneel 800 gr eendenfilets gemberpoeder zwarte peper 4 kl bruine suikerSnijd de peren in twee, hol ze uit en schil ze. Leg ze in een goed beboterde schotel met de bolle kant naar boven. Bestrooi ze met de kruiden ... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 peren 30 gram boter 800 gram eendenfilet 4 koffielepels bruine suiker kaneel gemberpoeder zwarte peperSnijd de peren in twee, hol ze uit en schil ze. Leg ze in een goed beboterde schotel met de bolle kant naar boven. Bestrooi ze me... bekijk recept »
200 gram bloem125 gram koude boter1 citroen160 gram suiker1 eierdooier4 stevige handperen (doyenne du comice) of jonagold appelen50 gram suiker1 theelepel kaneelpoeder abrikozenjam- Meng de bloem en de in blokjes gesneden boter door elkaar. Rasp het ... bekijk recept »
1 kg lamsschouder in stukken gesneden 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 vingerdik stuk verse gember 1 kleine pompoen 2 stoofperen 2 takjes witte selder olijfolie 1 dl groente- of kalfsbouillon 1/2 kaneelpijpjeSnipper de sjalotjes, de look en de gembe... bekijk recept »
1 ei2 eetlepels fijne tafelsuiker3 eetlepels dragonazijn45 cl dikke room 16 dungesneden plakken Parmaham4 rijpe peren 50 g gepelde walnotenVerse dragon- Klop het ei, de tafelsuiker en de dragonazijn in een kom au bainmarie totdat een dik mengsel onts... bekijk recept »
Voor 6 personen: stuk reebout van 1,5 kilo 2 eetlepels gemberconfituur 6 kleine peren 15 gram boter 500 gram diepgevroren veenbessen 50 gram diepgevroren cassis zout peperVerwarm de oven voor op180° (gasstand 6). Bestrijk de reebout met de gemberconf... bekijk recept »