1000 recepten met peren
Voor 4 personen: 4 handperen 1 sinaasappel 5 deciliter rode wijn 100 gram rietsuiker 2 kruidnagels 1 kaneelstokje 2 eetlepels bosvruchtenjam 0,5 liter ijsRasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit. Verwarm de wijn met sinaasappelrasp, sinaasapp... bekijk recept »
Voor 4 personen: 80 gr. suiker 1 blaadje laurier 2 dl. wijn, witte, zoete 4 handperen 15 gr. boter 50 gr. hopscheut 1 sch. waterBreng tweederde van de suiker samen met de laurier en de wijn aan de kook en laat de siroop een kwartier trekken. Schil de... bekijk recept »
500 ml rode wijn 4 stukken gekonfijte gember 125 g suiker 8 peren, geschild Gemberzabaglione 8 eierdooiers 90 g basterdsuiker 1 tl gemalen gember 3 dl marsalaRoer de wijn, gember en suiker in een grote pan met 1 l water op een matig vuur tot de suik... bekijk recept »
500 ml rode wijn 4 stukken gekonfijte gember 125 g suiker 8 peren, geschild **Gemberzabaglione: 8 eierdooiers 90 g basterdsuiker 1 tl gemalen gember 3 dl marsala- Roer de wijn, gember en suiker in een grote pan met 1 l water op een matig vuur tot de ... bekijk recept »
Voor 4 porties: 2 rijpe peren 1 el margarine gemberpoeder 200 ml light slagroom 200 gr magere kwark zoetstof naar smaak in poedervorm schil van een onbespoten sinaasappel schil van een onbespoten citroenSchil de peren en snijd ze in schijfjes. Smelt ... bekijk recept »
8 kleine Conference-peren 1/2 fles Muscat de Rivesaltes 2 dl water 30 g suiker 1 vanillepeul pistache-ijsSchil de peren en stoof gaar in wijn met water, suiker en overlangs gehalveerde vanillepeul. Serveer warm met pistache-ijs. bekijk recept »
3 Conference peren 1 koffielepel gehakte gember 2 eetlepels Acacia honing 4 eetlepels water bakken en braden 4 bolletjes Alpro Soja ijs 1 eetlepel gehakte munt 1 bot munt chocolade cacaoBereiding: Schil de peren en snij ze in 8 Frituur de muntblaad... bekijk recept »
3 Conf?rence peren 1 koffielepel gehakte gember 2 eetlepels Acacia honing 4 eetlepels water bakken en braden 4 bolletjes Alpro Soja ijs 1 eetlepel gehakte munt 1 bot munt chocolade cacaoSchil de peren en snij ze in 8 Frituur de muntblaadjes in hete o... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stevige handperen 100 g suiker gemalen kardemom 8 zakjes espresso 1 bakje mascarpone (250 g) 2 bastognekoekenVoorbereiden In pan (waar 4 peren naast elkaar in passen) 500 ml water aan de kook brengen. Peren schillen, steeltje laten... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 kaneelstokje 1 blaadje gelatine 2 eidooiers 4 Durondeau peren 50 gr suiker 70 gr fijne suiker 1 vanillestokje 50 cl rode wijn 150 gr room 40 gr blauwe kaas 4 citroenschilletjesNeem een kookpot die groot genoeg is voor de... bekijk recept »