Recepten met peren

1000 recepten met peren

Peren

Peren

Stoofpeertjes De Luxe

8 stoofperen 2 dl dubbeldrank 1 scheut bessen-druiven sap 2 dl rode wijn 1 pijpje kaneel 2 eetlepels suiker 2 theelepels allesbinder 2 takjes verse munt Bereidingswijze Schil de stoofperen maar laat de steeltjes er aan Stoof de peren met het druiven-... bekijk recept »

Gepocheerde Peer In Een Carameljasje

>4 handperen >1 el citroensap >1/2 liter droge wijn >4 el suiker >1 pijpje kaneel >takje verse tijm >150 g suiker Schil de peren (laat de steeltjes zitten) en besprenkel ze met het citroensap. Breng de wijn met de suiker, de kaneel en de tijm aan de ... bekijk recept »

Peer-, Venkel- En Walnootsalade

60 gr gebroken walnoten 1 grote venkelknol van ongeveer 375 gr 3 rijpe Comivce of andere perentotaalgewicht 625 gr 1 citroen voor de Gorgonzolasaus 125 gr Gorgonzola 60 ml rode wijnazijn zout en peper 75 ml olijfolie sap van 1 citroen Snijd de stenge... bekijk recept »

Chocoladerisotto met gepocheerde peer

275 g suiker 1 vanillestokje 1 kaneelstokje 1 steranijs 4 peren 5 dl melk 25 g boter 100 g risottorijst 2 el donkere rum 75 g pure chocolade 1. Schil de peren en laat de steeltjes eraan. Kook 5 dl water met daarin 250 g suiker en de specerijen. R... bekijk recept »

Perentaart

2 el vloeibare honing 1 pakje vanillesuiker 10 grote peren 125 gr bloem 125 gr suiker 2 eieren 150 gr boter op kamertemperatuur1. - schil de peren, verwijder het klokhuis, snij ze in dikke plakken of stukken2. - verwarm de honing en de vanille in... bekijk recept »

Peer met chocoladesaus

4 peren 4 repen pure chocolade (70% cacao) 4 theelepels halfvolle melk 4 eetlepels cashewnoten enkele muntblaadjes 1. Schil de peren zonder de steel te verwijderen. Hol ze onderaan uit om het klokhuis te verwijderen.2. Leg de peren 5 minuten in kok... bekijk recept »

Perentaart

1 pak bladerdeeg 1 grote blik peren 1 ei 100gr zachte boter 50gr amandelpoeder 1 zakje vanillesuiker 150 gr suiker 4 eetlepels vocht van de peren 100 gr zelfrijzende bloem1. Bedek een taartvorm met bladerdeeg en doorprik met een vork2. meng het ei, d... bekijk recept »

Eendenborst met Roquefortsaus

Voor 2 personen: Voor de Chianti-peer: 2 peren 1/2 tl suiker 1/4 ltr Chianti 1/2 kaneelstokje 2 kruidnagels 2 geplette peperkorrels 1 mespuntje kardemom Voor de saus: 1/2 ui, gesnipperd 10 g boter 2 el rode wijnazijn 4 el rode wijn 50 g R... bekijk recept »

Stoofperen (met Grenadine I.p.v. Rode Wijn)

1 kg stoofperen (rood kokende) bruine suiker (paar flinke scheppen) 1 kruidnagel 4 jeneverbessen 1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker) 2 kaneelstokjes grenadine (flinke scheut) Voorbereiding Stoofperen schillen en klokhuis eruit halen (of evt. d... bekijk recept »

Pere Repieni

- 3 middelgrote sappige handperen - dunne schil van 1/2 citroen - 225 gr. kwark - 3 blaadjes gelatine - 2 eetlepels persico of perenlikeur - 50 gr. witte basterdsuiker - citroensap - 4 kant-en klare kleine taartbodems (tortella's) - 4 witte of blauwe... bekijk recept »

Pagina 48 van 100