1000 recepten met peren
Voor 4 personen: 4 rijpe handperen 50 gram suiker 1/2 liter rode wijn 2 kruidnagels 1 kaneelstokje 2 eetlepels bessengelei of bosvruchtenjam 1 liter vanilleroomijs ijswafeltjes als garnering kaneelpoederSchil de peren, maar laat daarbij het steeltje ... bekijk recept »
3 Conference peren 1 koffielepel gehakte gember 2 eetlepels Acacia honing 4 eetlepels water bakken en braden 4 bolletjes Alpro Soja ijs 1 eetlepel gehakte munt 1 bot munt chocolade cacaoBereiding: Schil de peren en snij ze in 8 Frituur de muntblaadj... bekijk recept »
400 gram peren4 eigeel50 gram suiker6 eetlepels perensapslagroomplak chocolade- 400 gram peren, uit een pot peren op sap, mixen en in een schaal doen. - In een andere schaal doe je 4 eigeel, 50 gram suiker, 6 eetlepels perensap en die zet je op een p... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 halve peren uit blik 50 gr: gepelde amandelen 100 gr: volkoren koekjes 50 gr: boter 1 flinke eetlepel suiker 1 eierdooier 1 eetlepel citroensap Voor de saus. 1/8 l slagroom 100 gr: pure chocolade klontje boter vanille ijsLaat de pe... bekijk recept »
4 stronkjes Witloof 2 Peren 1 eetlepel Olijfolie 1 CitroenSpoel het witloof, verwijder de eerste bladeren als ze vuil zijn en snij het in heel fijne reepjes. Schil de peren, snij ze in fijne partjes en meng ze met de witloofreepjes. Breng het gerecht... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 uien 2 peren 4 zalmfilets(120 g per stuk) 1 el olijfolie Vier kruiden 3 el slagroom Zout, peperVerwarm de oven voor op 180°C (stand 7). Maak de uien schoon en snijd ze fijn. Maak de peren schoon en snijd ze in partjes. Laat de uien... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 gr doorregen gerookt spek, 3-5 peperkorrets, 750 gr jonge sperzieboontjes, 1 takje bonekruid, 8 stevige kleine stoofperen, 1/2 bosje peterselie.Het spek doet u met een 1/2 l heet water in de pan. Op grote pit of bij hoge stand aa... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stoofperen vanille-ijs geroosterde amandelschilfers slagroom Voor het kookvocht: 2 dl water 1 dl witte wijn 200 g suiker 1 citroen 1 vanillestokje Voor de chocoladesaus: 1 dl water 100 g suiker 150 g pure chocoladeDoe het water en ... bekijk recept »
1 portie zanddeeg het geel van 2 eitjes 1 pakje vanillesuiker 10 cl melk 20 cl room 125 gr fondant chocolade 1 groot blik peren op siroopDe chocolade a bain-marie smelten. In een kom het eigeel, de vanillesuiker, de room en de melk goed opkloppen tot... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 sneden lamsbout van elk 100 gram 5 korianderzaadjes 6 venkelzaadjes 3 korreltjes zwarte peper 1 mespunt vierkruidenpoeder 1 koffielepel olijfolie 3 kleine, niet te rijpe peren 1 rode paprika 1 groene paprika 1 limoen grof zeezout v... bekijk recept »