1000 recepten met peren
500 g veenbessen3 peren1 kg geleisuiker1. Spoel de veenbessen. Boen de peren goed schoon, snij ze in blokjes. 2. Doe de peren, bessen en geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 4 minuten borrelend doorkoken. 3. Schenk de confituur in bokaal... bekijk recept »
8 peren (klein)4 eieren4 eidooiers5 dl volle melk4 el perenlikeur ((bijvoorbeeld Poire Williams))450 ml water80 g boter (zacht)200 g amandelpoeder1 vanillestokje1 kaneelstokje1 zakje vanillesuiker1 zakje vanillesuiker (voor het beslag)300 g suiker100... bekijk recept »
0.5 l droge, witte wijn0.5 l water450 g suiker1 citroensap1 kaneelstokje450 g suiker4 conference-peren (geschild)200 g pure chocolade15 cl melksuiker (gekleurd om te versieren)1. Schil de peren. 2. Doe wijn, water, suiker, citroensap, kaneelstokje en... bekijk recept »
0 kruimeldeeg (voor 4 miniquiches)3 peren (conférence, in partjes)3 eieren150 g roquefort150 ml yoghurt125 ml zure roompeper1. Schil de peren, verwijder het klokhuis, snij ze in partjes. 2. Prak de roquefort fijn. Klop hem met de eieren, de zure room... bekijk recept »
boter kervel water: 2 soeplepel(s)1 koffielepel verse geraspte gember3 Doyenne peren peper en zout 4 el suiker 2 borstfilets van eendBak de eendenborstfilets mooi roze langs beide kanten. Kruid met peper en zout. Schil de peren en snijd ze in vier. ... bekijk recept »
4 peren8 sneetjes brie120 gr boter100 gr gehakte walnoten1 citroen (onbehandeld)1 el paneermeel4 el fijne suikermespunt kaneel8 vellen filodeeg- Verwarm de oven voor op 180°C. - Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakjes. - Rasp ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 grote handperen (bijv. doyenne du comice) 2 eetlepels citroensap 4 bitterkoekjes 2 eetlepels sinaasappelmarmelade 1 eetlepel custardpoeder 1 eetlepel suiker cacaopoeder 1 flesje kookroom light (250 ml)Oven voorverwarmen op 200 °C. ... bekijk recept »
60 gram roomboter 200 gram witte basterdsuiker 375 ml (schenk)room 2 sappige peren (450 gram) 125 ml melk 1 theelepel vanille-extractSchil de peren, verwijder het klokhuis en vierendeel ze. Snijd ze in partjes. Doe de boter en suiker in een steelpan.... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 vastkokende peren 5 dl water 200 g suiker 1 vanillestokje tijm en laurier 100 g chocolade 1 dl room 4 bolletjes ijs muntPocheer de geschilde peren in water met de suiker, het doormidden gesneden vanillestokje, de tijm en de laurier... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 g konijnenfilet 150 g Bleu des Moines (blauwaderkaas) 100 g boter (roomboter) 4 peren (Conférence) 1 eetlepel honing (vloeibaar) 25 g boter (bakboter) kaneelpoeder 5 dl wijn (wit/zoet) 4 eetlepels citroensap 5 g suiker 1 eetlepel... bekijk recept »