1000 recepten met peren
4 grote handperen 2 dl Chianti 200 gram suiker 3-4 eetlepels honing 200 gram Pecorino Toscano evt. aardappelzetmeelSchil de peren en snijd een plakje van de onderkant zodat ze rechtop kunnen staan. Zet ze in een pan naast elkaar. Schenk de rode... bekijk recept »
40 g geklaarde boter 4 spieringkoteletten 4 sjalotten 0.5 takjes peterselie 50 cl Duvel 0.5 citroenen 40 g roomboter peper zout 4 peren (Doyenne) 40 g suiker 5 dl water 1 theelepel citroensap 125 g Chäteau d'Arville 60 g roomboterDe peren schillen, i... bekijk recept »
150 g eendenborst Voor de peren:250 ml zoete witte wijn500 ml water50 g suiker1 el honing2 kruidnagels 1⁄2 kaneelstokje1 steranijsvrucht2 conferenceperen, niet te rijp Voor de sjalotten:8 sjalotten2 el suiker10 g boter125 ml rode wijn125 ml bouillon1... bekijk recept »
sjalot, gesnipperd3 el balsamicoazijn6 el olijfolie3 el azijn met dragon4 handvol gemengde sla16 sneetjes gerookte eendenborst peper, zout Voor de gekonfijte peren:400 ml water80 g suiker10 zwarte peperbollen1 vanillestokje4 saffraandraden4 peren, ge... bekijk recept »
8 plakje hartigetaartdeeg ontdooid200 gram zachte geitenkaas2 peren geschild2 eieren100 milliliter slagroom2 takje tijm1 kleine biet geschild en in dunne schijfjes4 1-persoons ovenschaaltjes1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg over de o... bekijk recept »
100 gram dadels, in kleine stukjes50 gram pecannoten, grof gehakt1 bosje platte peterselie, grof gehakt1 kropje radicchio (of sla-melange met radicchio)1 eetlepel (noten) olie2 rijpe peren, geschild en gehalveerd75 gram camembert, op kamertemperatuur... bekijk recept »
4 peren 1 el citroensap 150 g boter 150 g amandelspijs 150 g bloem 4 eieren 1 el speculaaskruiden 4 el abrikozenjam 1 mespunt zout1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citro... bekijk recept »
4 mooie sappige peren 100 gr boter sap van 1/2 citroen 250 gr suiker 1 pakje vanillesuiker kaneel 250 gr zelfrijzende bloem 4 eierdooiers 1 glas melk1. De peren schillen, schoonmaken en in vieren snijden; die perenkwarten onmiddellijk op een zac... bekijk recept »
6 bollen peer sorbet 6 peren 1 liter water 200 g poedersuiker 60 g Solo 15 cl water 60 g suiker 2 citroenen 1 stokje vanille 100 g fondantchocolade 1. Schil de peren maar hou ze verder heel, inclusief top en onderkant.2. Plaats de peren in een k... bekijk recept »
4 niet te rijpe handperen 3 dl witte wijn 250 gr suiker 1 kaneelstokje 8 bollen vanille ijs 100 gr pure chocolade in stukjes 125 ml slagroom1. Halverwege de negentiende eeuw werd er in Parijs een operette van Offenbach opgevoerd: La Belle Hélène.... bekijk recept »