1000 recepten met peren
1 graankip van ong.1,2 kg peper en zout 2 vaste peren 80 g boter 15 cl room 2 eigelen 1 kruidentuiltje(tijm,laurier,peterselie) 2 schijven sinaasappel 45 cl maitrank.(zie Barry's drankenrecepten) Laat de boter smelten in de braadpan en bak de stukken... bekijk recept »
Voor het deeg: 100 gram suiker2 dooiers200 gram bloem60 gram gemalen walnoten100 gram boterzout Voor de creme: 2 dl. melk2 dl. creme fraiche2 eieren60 gram suiker4 eetlepels cognac Overig: 750 gram peren300 gram walnoten Voor het deeg: Suiker, eidooi... bekijk recept »
500 g gedroogde peren 0,4 l heet water 125 g gerookt spek ruim 1 kg in dikke plakken gesneden aardappelen zout peper 1/8 liter room Giet kokend water over de peren en laat ze zo een nacht staan. Snijd het gerookte spek in dobbelsteentjes en bak ze 2 ... bekijk recept »
4 rijpe peren (conference) 2 eetlepels citroensap of limoen (is zachter) 1 eetlepel hazelnootolie/walnotenolie (per bo; rd 1 el) 115 gm raketsla 25 gm parmazaanse kaas geschaafd (of iet; s meer) 1 stukjes walnoten niet te veel 1 gemalen zwarte peper ... bekijk recept »
1 kg stoofperen 50 gm suiker 1 pijpkaneel of citroenschil 1/2 deciliter bessensap wat sago of aardappelmeel De peren schillen, in vieren snijden en van de klokhuizen ontdoen. Kleine peertjes heel laten doch de steeltjes afschrappen. De peren wassen ... bekijk recept »
350 gm zure appels (granny's) 350 gm peren 1/2 citroen 100 gm gemengde ongezouten noten 100 gm basterdsuiker 400 gm geleisuiker Schil de appels en de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pers de citroen uit. Hak ... bekijk recept »
4 rijpe peren (conference) 2 eetlepels citroensap of limoen (is zachter) 1 eetlepel hazelnootolie/walnotenolie (per bo; rd 1 el) 115 gm raketsla 25 gm parmazaanse kaas geschaafd (of iet; s meer) 1 stukjes walnoten niet te veel 1 gemalen zwarte peper ... bekijk recept »
4 rijpe peren (conference) 2 eetlepel(s) citroensap of limoen (is zachter) 1 eetlepel(s) hazelnootolie/walnotenolie (per bo; rd 1 el) 115 gm raketsla 25 gm parmazaanse kaas geschaafd (of iet; s meer) 1 stukjes walnoten niet te veel 1 gemalen zwarte p... bekijk recept »
1 kilo stoofperen 50 gram suiker 100 gram pitloze druiven 150 gram witte bastaardsuiker 1/2 l rode wijn 1/2 tl kaneelpoeder 3 el cognac 1 pak diepvries-fillodeeg (250 gram) 100 gram boter Poedersuiker De stoofperen schillen, in partjes snijden en he... bekijk recept »
200 gram boter200 gram suiker2 eetlepel oploskoffie1 zakje vanillesuiker4 eieren200 gram zelfrijzend bakmeel4 rijpe peren50 gram pecannoten1. Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de boter smelten. Klop met een mixer de suiker, oploskoffie en vanillesu... bekijk recept »