1000 recepten met peren
75 gram vloeibare boter2 uien grof gesnipperd4 speklapjes4 saucijzen200 milliliter vleesbouillon1 kilogram kruime aardappels geschild, in stukken500 gram zure appels500 gram peren1 mespuntje kaneelpoeder1 appelstroop1 mosterd1. Verhit de boter of het... bekijk recept »
750 gr stoofperen (bijv. gieser wildeman)180 gr suiker1 theel. geraspte citroenschil1 kaneelstokje5 kruidnagels200 ml rode wijn1. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen. V... bekijk recept »
100 gram bruine basterdsuiker100 gram boter, in blokjes1 theelepel zeezout1 theelepel kaneelpoeder3 peren, geschild en in kwarten6 plakjes bladerdeeg125 milliliter crème fraîchetaartvorm van 26 centimeter Ø, ingevet1. Verwarm de o... bekijk recept »
4 rijpe handperen75 g boter8 plakken Parmaham of prosciutto crudo2 lente-/bosuitjes, in ringetjes100 g geraspte Parmezaanse kaas1. Was de peren. Halveer ze in de lengte en snijd het klokhuis eruit. Smelt de boter. Verwarm de ovengrill. Bestrijk d... bekijk recept »
200 g zelfrijzende bloem 200 g suiker 200 g Solo Vloeibaar 2 peren 1 koffielepel(s) gemberpoeder 3 eieren 1. Schil en ontpit de peren en snij ze in stukjes. 2. Roer een glad deeg van de bloem, de Solo Vloeibaar, de suiker en de eierdooiers. 3. Klo... bekijk recept »
50 g suiker 100 g boter bladerdeeg (kant-en-klaar) om af te dekken, duw he 4 à 5 peren (ongeveer een halve peer per taartje)1. Smelt de suiker langzaam in een pan tot ze goudkleurig is. Roer de boter - op een laag vuurtje - door de suiker tot je een... bekijk recept »
250 gr zelfrijzende bloem 150 gr suiker 125 gr gesmolten boter 1 zakje vanillesuiker 4 eieren 2 grote peren 1 taartvorm van 24 cm diam.1. - verwarm de oven voor op 180°C.2. - de eigelen samen met de suiker tot een gelig schuim kloppen.3. - voeg de... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (koeltoog) 1 literblik peren (bvb.Delmonte) 100 gram melkerijboter 150 gram kristalsuiker 1 volledig ei 50 gram amandelpoeder 4 eetlepels melk 100 gram zelfrijzende bloem 1. Bladerdeeg uitrollen, in een bak/taartvorm doen, gaatje... bekijk recept »
1 HELE BLADERDEEGBODEM 100 GR RICOTTA 1 MAAL EIGEEL 6 VOLLE PEREN 20 GR SUIKER 1 LEPEL CITROENSAP 50 GR ZACHTE BOTER ( CRUMBE) 50 GR BRUINE SUIKER ( CRUMBE) 50 GR BLOEM (CRUMBE) 1. MENG VOOR DE CRUMBE ALLES SAMEN TOT GLADDE MASSA EN LAAT 15 MIN RUS... bekijk recept »
2 grote peren 40 g hazelnoten 10 g suiker 1 dl light room 4 kopjes espressokoffie 200 ml water 200 g suiker1. Breng het water met de suiker (200 g) aan de kook en voeg er de koffie aan toe. 2. Schil de peren en snijd ze doormidden, haal het klokhui... bekijk recept »