1000 recepten met aubergine
150 g basmatirijst- 2 dikke aubergines- 6 el arachideolie- 3 sjalotten- 3 tenen knoflook- 1 stukje gember van 5 cm- 1 a 2 rode pepertjes- ? tl gemalen koriander- ? tl gemalen komijn- ? tl gemalen fenegriek- ? tl gemalen venkelzaad- ? tl gemalen kurku... bekijk recept »
4 plakken stevige geitenkaas van 1,5 cm 3 el bloem zout en versgemalen zwarte peper 1 eigekloptom te bestrijken 75 g panko gemengd met 1 el honing plantaardige of zonnebloemolie om te bakken 8 plakken aubergine van 1 cm olijfolie om te bestrij... bekijk recept »
2 aubergineItaliaanse Qournroerbakblokjes 1 ui200 gr risottorijst1/2 ltr bouillon1 blikje tomatenpureeitaliaanse kruidenkruidenzoutpeperknoflook (geperst of poeder)olijfolie evt. mozzarellakaas Roerbak de italiaanse blokjes, de ui en evt de geperste ... bekijk recept »
60 g (risotto) rijst 1 aubergine (ongeveer 350 g) 1 el olijfolie 1 kleine uigesnipperd 1 teentje knoflookgeperst ½ kleine rode paprikafijngehakt 2 el water 25 g rozijnen 25 cashewnotengroef gehakt ½ tl gedroogde oregano 40 g geraspte oude... bekijk recept »
2 koppen risottorijst1 aubergine2 ons gehakt1 kleine uiboullionolijfoliegeraspte parmezaanse kaaseen klontje botereen scheut witte wijn Snijd de ui en de aubergine in blokjes, fruit de ui in een braadpan of diepe koekepan in een scheut olijfolie, voe... bekijk recept »
12 vastkokende aardappelen (middelgrote)200 g boter (verse)verse dragonverse kervelpeterseliebieslookpeperzout3 preiwitten6 sjalotten (voor de bouillon)6 teentjes knoflook (voor de bouillon)zeezout0.5 el zwarte peperbollen5 blaadjes salie2 blaadjes l... bekijk recept »
4 varkenskoteletten1 aubergineolijfolie1 sjalot2 teentjes knoflook4 el tomatenpuree1 kl venkelzaden (wilde)1 rode chilipeper (fijngesnipperd)40 ml honing5 druppels tabasco2 el limoensap2 el olijfolie (voor marinade)versgemalen peperzout1. Spoel de au... bekijk recept »
12 plakken tonijncarpaccio3 tomaten (waarvan eentje voor de vinaigrette)1 limoen1 aubergine1 courgettesnuifje suiker50 g parmezaanbalsamicoazijn10 el olijfolie1 teen knoflookbasilicumpeperuit de molen peperzeezoutzout1. Snij de aubergine en courgette... bekijk recept »
1 aubergine (groot, in grove stukken)2 eieren1 ei (voor de vulling)parmezaan (in schilfers)100 g ricottabalsamicoazijnolijfolie1 takje rozemarijn (de blaadjes, heel fijn gesnipperd)kruidenboeket (zoals dragon, dille, kervel, bieslook, rucola )200 g p... bekijk recept »
2 aubergines2 blikjes tonijn (160g RIO MARE tonijn in extra vergine olijfolie)250 g kerstomaten1 bosje peterselie (platte)olijfolie50 g pijnboompitten100 g parmezaan1 teen knoflookzoutpeper1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Halveer de aubergine... bekijk recept »