1000 recepten met aubergine
3 plakken aubergine (gegrild)160 g tonijn (Uitgelekte Rio Mare tonijn in eigen nat)eierdopje kerstomaten40 g rucola10 g extra vierge olijfolie1 bosuien (vers)zoutpeper1. Snijd de tomaatjes in vieren, hak een paar blaadjes rucola fijn, was en snijd he... bekijk recept »
2 aubergines2 paprika's1 ui2 teentjes knoflook3 el olijfolie500 g gehakt1 ei (hardgekookt)3 el gehakt basilicum ( 2 takjes extra voor afwerking)1 el boterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Halveer de aubergines overlangs en hol ze uit.... bekijk recept »
2 aubergines4 sjalotten2 teentjes knoflook50 ml olijfolie (gekruid)1 granaatappel150 g mozzarellazoutversgemalen pepermuntblaadjes1. Spoel de aubergines, wrijf ze droog en snij ze in stukken van 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat 10 min... bekijk recept »
2 aubergines2 paprika's1 ui2 teentjes knoflook3 el olijfolie500 g gehakt1 ei (hardgekookt extra naar smaak)3 el gehakt basilicum ( 2 takjes extra voor de afwerking)1 el boterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Halveer de aubergines ov... bekijk recept »
3 aubergines2 tomaten2 bollen buffelmozzarella1 takje basilicum3 el olijfolieversgemalen peperzout1. Spoel de aubergines en dep ze droog. Snij er de uiteinden af. Snij de aubergines overlangs in dunne plakken. 2. Snij de tomaten en de mozzarell... bekijk recept »
3 porties pizzabodems (kant-en-klaar)400 g tomatensaus2 aubergines250 g feta1 el oreganoolijfolie (verstuiver)6 blaadjes verse basilicumpeperzout1 el bloem1. Verwarm de oven voor op 220°C. 2. Spoel en droog de aubergines, snij ze in dunne plakjes... bekijk recept »
50 gr parmezaanse kaas (stukjes)2 tl Provencaalse kruidenversgemalen zwarte peper3 tenen knoflook2 aubergines1 courgette3 eetl olijfolie2 lamsracks van ieder 4 koteletjeszout2 tl tijm50 gr boter250 gr koelverse penne of pipe rigate150gr diepvries dop... bekijk recept »
300 gram wilde spinazie 1 bakje ricottakaas 1 schaaltje provencaalse runderreepjes (AH)of vier hardgekookte eieren verse basilicumblaadjes olijfole 6 vellen gladde voorgekookte lasagna een handje pijnboompitten 2 teentjes knoflookgeperst peper en zou... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 gram zeeduivelfilet 160 gram Hollandse garnalen gepeld 2 eetl. olijfolie 2 stuks aubergine 20 gram bloem 5 eetl. witte wijn 1 sap van een citroen scheutje worcestersaus 150 ml visbouillon 4 sjalotjes 1 teen knoflook 50 gram zwart... bekijk recept »
4 aubergines 1 paprika 4 tomaten 100 g gedroogde tomaat olijfolie zout en peper een snuifje suiker 1 courgette tijm 2 sjalotten 2 teentjes knoflook Saus: 5 dl yoghurt 4 el gehakte munt een mespuntje chilipeper zout en gemalen peperDe aubergines in de... bekijk recept »