1000 recepten met aubergine
1 aubergine200 gr grof zeezout2 tomaten400 gr tagliatelle300 gr halfharde geitenkaas1 el sesamzaadjespeper en zoutprovençaalse kruiden[color=blue:1430ad2468]**Voor de saus:[/color:1430ad2468]1 dl wijn1 goede scheut room125 gr boter1 zakje saffraandra... bekijk recept »
1 pak ? 500 gram pijpjespasta. 200 gram gegrilde en gemarineerde aubergine. 100 gram zongedroogde tomaten. 1 blik ? 500 gram gepelde tomaten. 100 gram gemalen schapenkaas. 100 gram zwarte olijven zonder pit. wat peterselie en rozemarijn. 1 kleine ui... bekijk recept »
Voor 4 personen: 6 aubergines 2 eetlepels olijfolie 1 koffielepel gemalen komijn enkele blaadjes rozemarijnVerwarm de oven op 250° (gasoven 8). Was de aubergines en doorprik ze enkele keren met een vork. Zet ze een twintigtal minuten in de oven tot d... bekijk recept »
4 rijpe tomaten 1 knoflookteen 3 eetlepels olijfolie enkele basilicumblaadjes 1 grote aubergine 200 gram mozzarella zoutSnij de tomaten in stukjes. Bak de knoflook even in 2 eetlepels olijfolie extra vergine. Voeg er de tomaten en wat fijngesneden ba... bekijk recept »
1 pak tagliatelle bicolore 1 grote aubergine 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie 200 gr Quorn fijngehakt 1 pot sugo traditionele (tomatensaus 470 g) 3 eetlepels kappertjes (potje) 100 g ongezouten gemengde notenPasta koken volgens gebruiksaanwij... bekijk recept »
1 ui 1 aubergine 1 courgette 1 doosje gemengde paddenstoelen maggiblokje (klein) creme fraiche tagliatelle- Snipper en roerbak de ui, bak de paddestoelen, en de in stukjes gesneden aubergine en courgette. Maggiblokje er bij, evt beetje water, niet te... bekijk recept »
1 kg aubergine 400 gram schapevlees in blokjes van 3 cm 2 el plantaardige olie voor het vlees 4 el plantaardige olie voor de aubergines 3 teentjes knoflook 1 tl gemberpoeder (djahe) 1 tl geelwortel (koenjit) ? tl kaneel ? tl karwijpoeder 1 tl zwarte ... bekijk recept »
Bereidingstijd: langer dan 1 uur Nodig voor 4 personen: 1 kg aubergine 400 gram schapevlees in blokjes van 3 cm 2 el plantaardige olie voor het vlees 4 el plantaardige olie voor de aubergines 3 teentjes knoflook 1 tl gemberpoeder (djahe) 1 tl geelwo... bekijk recept »
1 aubergine 200 gr grof zeezout 2 tomaten 400 gr tagliatelle 300 gr halfharde geitenkaas 1 el sesamzaadjes peper en zout provencaalse kruidenVoor de saus: 1 dl wijn 1 goede scheut room 125 gr boter 1 zakje saffraandraden zout en cayennepeper Spoel de... bekijk recept »
Voor 2 personen: 200 g scampis 200 g aubergine 20 g zwarte, ontpitte olijven 2 teentjes knoflook 10 kappertjes 3 ansjovisfilets 3 el olijfolie 2 el tomatencoulis 200 g pasta (rigatoni of penne) enkele blaadjes basilicum 40 g oude pecorino, vers... bekijk recept »