1000 recepten met aubergine
500 g gekookte aardappelen in 5 mm dikke schijven 300 g dun gesneden gedroogde ham 1 rode chilipeper 3 el olijfolie 6 tomaten 2 aubergines 1 courgette 1 bundel basilicum boter broodkruim 2 dl geraspte kaas 4 eigeel 1 tl zout peperHak de chilipeper fi... bekijk recept »
voor 1 persoon: 300 kcal per persoon 1 aubergine 1 ui 120 americain (gepelde biefstuk) 1/2 blik gepelde tomaten 1 eetlepel geconcentreerde tomaten 1 eetlepel witte wijn 1 kruidenbuiltje al dan niet gedroogd of kruidenbouillon 30 gr mozarella of ricot... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 aubergines (+/- 750 g) zout 2 el citroensap 1 ei 1/2 dl koffieroom 1 dl droge witte wijn 2 uien 4 tomaten 25 g boter 1 teentje knoflook 500 g rundergehakt 1 tl oregano peper 75 g geraspte belegen kaasAubergines in lengte in plakke... bekijk recept »
12 vastkokende aardappelen (middelgrote)200 g boter (verse)verse dragonverse kervelpeterseliebieslookpeperzout3 preiwitten6 sjalotten (voor de bouillon)6 teentjes knoflook (voor de bouillon)zeezout0.5 el zwarte peperbollen5 blaadjes salie2 blaadjes l... bekijk recept »
4 varkenskoteletten1 aubergineolijfolie1 sjalot2 teentjes knoflook4 el tomatenpuree1 kl venkelzaden (wilde)1 rode chilipeper (fijngesnipperd)40 ml honing5 druppels tabasco2 el limoensap2 el olijfolie (voor marinade)versgemalen peperzout1. Spoel de au... bekijk recept »
12 plakken tonijncarpaccio3 tomaten (waarvan eentje voor de vinaigrette)1 limoen1 aubergine1 courgettesnuifje suiker50 g parmezaanbalsamicoazijn10 el olijfolie1 teen knoflookbasilicumpeperuit de molen peperzeezoutzout1. Snij de aubergine en courgette... bekijk recept »
1 aubergine (groot, in grove stukken)2 eieren1 ei (voor de vulling)parmezaan (in schilfers)100 g ricottabalsamicoazijnolijfolie1 takje rozemarijn (de blaadjes, heel fijn gesnipperd)kruidenboeket (zoals dragon, dille, kervel, bieslook, rucola )200 g p... bekijk recept »
2 aubergines2 blikjes tonijn (160g RIO MARE tonijn in extra vergine olijfolie)250 g kerstomaten1 bosje peterselie (platte)olijfolie50 g pijnboompitten100 g parmezaan1 teen knoflookzoutpeper1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Halveer de aubergine... bekijk recept »
3 plakken aubergine (gegrild)160 g tonijn (Uitgelekte Rio Mare tonijn in eigen nat)eierdopje kerstomaten40 g rucola10 g extra vierge olijfolie1 bosuien (vers)zoutpeper1. Snijd de tomaatjes in vieren, hak een paar blaadjes rucola fijn, was en snijd he... bekijk recept »
2 aubergines2 paprika's1 ui2 teentjes knoflook3 el olijfolie500 g gehakt1 ei (hardgekookt)3 el gehakt basilicum ( 2 takjes extra voor afwerking)1 el boterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Halveer de aubergines overlangs en hol ze uit.... bekijk recept »