Recepten met aubergine

1000 recepten met aubergine

Aubergine

Aubergine Aubergines hebben niet zoveel smaak, maar tijdens de bereiding van deze groente komt hun geur vrij en is dan heerlijk. Snijd de steel van de aubergines en goed wassen, schillen is niet nodig! Snijd de aubergine in plakken of halveer en laat uitlekken in een vergiet of op keukenpapier, bestrooi met zout, dit is nodig om de aubergine van de bittere sappen te ontdoen. Daarna afspoelen onder de kraan, om deze manier neemt de aubergine tijdens het bakken minder vet op! + lees meer

Capunata

1 kg aubergine in blokjes gesnedengrof zeezout15 cl goede olijfolie5 stengels bleekselderij in stukjes van zo'n 2 cm gesneden1 grote ui in dunnen plakjes gesneden500 g passata (gezeefde tomaten)een handvol basilicum blad in stukjes getrokken (niet sn... bekijk recept »

Auberginesalade met steranijs

1 aubergine 1 tn knoflook 2 el gehakte verse koriander ? tl steranijspoeder* ? tl paprikapoeder 3 el olijfolie ? vleestomaat 1 dl yoghurt ? citroen, zo nodig 1 el halvanaise zout en peper* In plaats van steranijs kan ook een venkelknol (in kleine stu... bekijk recept »

Aubergineschotel uit Italië

Voor 4 personen: 1 ui 2 teentjes knoflook 2 stengels bleekselderij 350 gr Italiaanse worst 1 aubergine 250 gr trostomaten 50 gr groene olijven, zonder pit 4 el Extra Vergine olijfolie 2 el Bertolli Aceto Balsamico di Modena 1/2 el poedersuiker 50 gr ... bekijk recept »

Auberginepuree met brood

1 aubergine 1 vleestomaat 1/2 ui 2 teentjes knoflook 2 eetlepels citroensap 1 dl olijfolie vi?rge (Super) 3 takjes peterselie 1 takje munt 2 takjes oregano zout, versgemalen peper 4 Party mix broodjes- Verwarm de oven voor op 180 ? C (hetelucht 165? ... bekijk recept »

Aardappel aubergineschotel

450 gr mager rundvlees150 gr mager rookspekreepjeszout, peper uit de molen2 theelepels Provençaalse kruiden3 teentjes knoflook1/4 l droge rode wijnolijfolie700 gram aubergine3 vleestomaten1 kg kruimige aardappelenboter1 dl koffieroom- Het rundvlees i... bekijk recept »

Ellen's Spaghetti met geroosterde groenten

Voor 4 personen: 1 ratatouillepakket (met 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 ui) 1 gele paprika 2 tenen knoflook 2 el Provençaalse kruiden, fijngehakt zout versgemalen zwarte peper 2 el citroensap 3 el olie 400 g volkorenspaghetti 125 g vers... bekijk recept »

Pasta alla Norma

Voor 4 personen: 3 middelgrote aubergines Grof zout 150 gram zoute ricotta kaas of niet te harde Picorino 3/4 kg verse tomaten of dezelfde hoeveelheid in blik, gepeld en in blokjes gesneden 1 grote teen knoflook (gepersd) 6 eetlepels olijfolie 400 gr... bekijk recept »

Ratatouille Niçoise.

voor 2 personen: 1/4 rode paprika, 1/4 groene paprika, 1/4 gele paprika, 6 tomaten, 2 Spaanse pepers, 1 courgette, 1 aubergine, 2 uien, 1 teentje look, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel fijn gesneden basilicum, boter, cayennepeper en zout 2 teentje... bekijk recept »

Spaghetti met Italiaanse groenten

Voor 4 personen: 600 gr spaghetti 200 gr kalfsgehakt 200 gr americain natuur 1 groene paprika 1 rode paprika 2 uien 1 courgette 1 aubergine 1 blik gepelde tomatenstukjes 250 gr champignons 1 teentje knoflook 1 kruidenblokje 4 eetlepels olijfolie vers... bekijk recept »

Aardappel-aubergineschotel

450 gr mager rundvlees 150 gr mager rookspekreepjes zoutpeper uit de molen 2 theelepels Provencaalse kruiden 3 teentjes knoflook 1/4 l droge rode wijn olijfolie 700 gram aubergine 3 vleestomaten 1 kg kruimige aardappelen boter 1 dl koffieroom Het run... bekijk recept »

Pagina 79 van 100