Recepten met aubergine

1000 recepten met aubergine

Aubergine

Aubergine Aubergines hebben niet zoveel smaak, maar tijdens de bereiding van deze groente komt hun geur vrij en is dan heerlijk. Snijd de steel van de aubergines en goed wassen, schillen is niet nodig! Snijd de aubergine in plakken of halveer en laat uitlekken in een vergiet of op keukenpapier, bestrooi met zout, dit is nodig om de aubergine van de bittere sappen te ontdoen. Daarna afspoelen onder de kraan, om deze manier neemt de aubergine tijdens het bakken minder vet op! + lees meer

Provencaalse Runderlappen

2 rode uien2 tenen knoflook2 tomaten750 gr. riblappenpeperzout3 el. olijfolie1 dl. rode wijn2 dl. vleesbouillon (van een tablet)1 el. oregano1 courgette1 aubergine Pel de uien en de tenen knoflook. Snijd de uien in dunne partjes en snijd de knoflook ... bekijk recept »

Provencaalse Lamsstoofpot

750 gr lamspoulet in blokjes (van de schouder) 100 gr mager rookspek in reepjes naar smaak zout en versgemalen peper naar smaak verse provencaalse kruiden 4 eetl olijfolie 4 sjalotje in kwartjes 6 tenen knoflook in plakjes 1 eetl tomatenpuree... bekijk recept »

Auberginesalade met courgette en kikkererwten

2 courgettes1 aubergine180 g kikkererwten (blik)1 rode ui4 el arachideolie2 el witte wijnazijn2 l citroensap1 kl mosterd0.5 bosje munt0.5 bosje basilicumpeperzoutsuiker1. Spoel en droog de aubergine en courgettes, snij ze overlangs in 0,5 cm dikke pl... bekijk recept »

Kruidige vegetarische cannelloni

12 pijpjes cannelloni1 ui2 teentjes knoflook1 aubergine1 courgetteverse basilicum75 g parmezaan2 bolletjes mozzarella1 Knorr Bouillonketeltje (Groenten)500 ml passatamargarinepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de cannelloni voor volg... bekijk recept »

Vegetarische curry-kokosnoot met Kikkoman woksaus

500 g aardappelen400 g snijbiet200 g oesterzwam150 g sjalot100 g groene bonen3 wortelen1 aubergine (klein)2 stengels citroengras2 teentjes knoflook2 rode chilipepers3 el verse gember1 el zonnebloemolie2 el bruine suiker1 el currypasta1 el kurkuma (po... bekijk recept »

Penne met feta en zongedroogde tomaten

400 g penne (rigate)200 g feta250 g lamsgehakt1 aubergine1 ui2 teentjes knoflook3 tomaten60 g zongedroogde tomaten (half, op olie)1 el kappertjes200 ml tomaten (gezeefde, brik)0.5 kl gedroogde oreganosnuifje suikerolijfoliepeperzout1. Spoel de auberg... bekijk recept »

Moussaka (2)

500 g lamsgehakt2 courgettes1 aubergine2 tomaten4 aardappelen1 ui (grote)4 teentjes knoflook2 takjes rozemarijn2 el tomatenpuree150 g feta500 ml melk200 ml room50 g bloem50 g boter ( extra)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 190°C. Pel e... bekijk recept »

Saltimbocca met citroenmousseline

12 flinterdun kalfslapjes2 sjalotten1 courgette1 aubergine12 blaadjes verse basilicum200 g zongedroogde tomaten (op olie)12 sneetjes rauwe ham250 g mozzarella100 ml witte wijnolijfolieboterpeperzoutcitroensap (van 1 citroen)3 eidooiers100 g boter1. L... bekijk recept »

Lasagne met lam

600 g lamsgehakt2 sneetjes gerookt spek (in blokjes)1 sjalot (fijngesnipperd)30 g bakboter3 eierenpeper200 g geitenkaas (vers)zout1 takje tijm200 g kaas (raclette)6 lasagnevellen75 g kaas (gemalen)3 tomaten (in grove stukken)1 courgette (in grove stu... bekijk recept »

Gevulde kip met rijst en kerstomaten

4 kipfilets (heel dun)400 g rijst1 aubergine3 tomaten2 uien50 g mozzarella100 ml witte wijn4 takjes rozemarijnolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 240° C. Kook de rijst gaar. 2. Pel en snipper de uien. Snij de tomaten in blokjes. Snij de ... bekijk recept »

Pagina 81 van 100