1000 recepten met bieslook
250 gram zelfrijzende bakmeel 1 theelepel mosterdpoeder 1/2 theelepel cayennepeper 1/2 theelepel zout 2 eetlepels versgeknipt bieslook 100 gram roomkaas met kruiden 1 dl melk kleine beetje melk om de scones te bestrijken 60 gram cheddar (geraspt) bot... bekijk recept »
300 g cantharellen200 g gemengde bospaddenstoelen1 sjalot3 el boter125 ml room100 ml droge, witte wijn500 ml groentebouillon1 el bieslook (gesnipperd 4 sprietjes extra)nootmuskaatuit de molen peperzout1. Borstel de cantharellen en de overige bospadd... bekijk recept »
0.5 ciabatta (in staafjes)800 g verse zalm1 rode ui (fijn gesnipperd)20 g kappertjes1 ei30 g maïszetmeel1 tl bakpoeder50 g bloem1 el sesamolieolijfolie2 el verse munt (fijn gehakt)1 bosje bieslookpeper1 tl zoutzout1. 2. Maak de deeg voor de t... bekijk recept »
300 g zachte geitenkaas (type Chavroux)1 bosje bieslookversgemalen peperzout1. Breng de geitenkaas op smaak met peper en zout en meng goed. 2. Spoel de bieslook en snipper 'm fijn. 3. Rol balletjes van de geitenkaas en wentel ze door de bieslook.... bekijk recept »
250 g zoute crackers100 g boter10 blaadjes gelatine (20 g)600 g cantharellen2 tenen knoflook2 el olijfolie40 ml cognac600 g roomkaas (verse)100 ml melk200 ml slagroom (min. 30% VG)4 el bieslook (gesnipperd)peperzout1. Verkruimel de crackers. Smelt de... bekijk recept »
1 kg vastkokende aardappelen1 ei2 el maïszetmeelolijfolie1 bosje radijzen1 bundel lente-uienuit de molen peperzoutnootmuskaat1. Schil de aardappelen. Rasp ze grof. Druk er het vocht uit, door een zeef of een keukenhanddoek. Klop het ei los met het ma... bekijk recept »
1. Kook 500 gram schoongeborstelde kruimige aardappels in 20 minuten gaar. Pel en pureer ze. Schep er 100 gram geraspte of fijnverkruimelde feta, 2 eetlepels gehakte bieslook, 1 losgeklopt ei en zout en peper door. Laat iets afkoelen (kan van tevoren... bekijk recept »
1. Kook 500 gram schoongeborstelde kruimige aardappels in 20 minuten gaar. Pel en pureer ze. Schep er 100 gram geraspte of fijnverkruimelde feta, 2 eetlepels gehakte bieslook, 1 losgeklopt ei en zout en peper door. Laat iets afkoelen (kan van tevoren... bekijk recept »
8 eiwittenzoutversgemalen witte peper100 g zachte geitenkaas zonder korst1 bosje bieslook, fijngesnipperd1 eetl. olie1. Klop de eiwitten goed los met zout en peper en een paar eetlepels water, tot een stevig mengsel. Verkruimel de kaas en spate... bekijk recept »
1. Snijd 2 pangafilets in 8 gelijke stukken. Bestrijk ze met arachideolie of zonnebloemolie waaraan 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel citroenrasp, zout en peper is toegevoegd. Zet dun gesneden plakjes brie en 2 eetlepels gehakte bieslook op tafel.... bekijk recept »