Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Zalm met bieslook-mosterdpanade

1 bosje bieslook, gehakt125 g boter50 g broodkruim, fijn verkruimeld2 eetl. grove mosterd1 theel. citroenraspzout en versgemalen peper500 g zalmfilet (Vismarine), ontdooidplastic folielage ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes1. Begin met de panade (... bekijk recept »

Nieuwe aardappeltjes met boter en bieslook

750 gram krielaardappeltjes 80 gram roomboter1. Was de aardappeltjes goed schoon, halveer ze en kook ze met schil en al gaar.2. Giet ze af en roer dan de boter en de gehakte bieslook erdoor.3. Direct serveren. bekijk recept »

Stoemp met bieslook

600 g grijze garnalen Solo Vloeibaar Light 800 g puree-aardappelen peper en zout 20 diepvries- of verse zilveruitjes bieslook nootmuskaat 1 potje zure room 1 krop sla olijfolie azijn 1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze ver... bekijk recept »

Krieltjesgratin met boursinroomkaas en bieslook

1 teen knoflook 600 gr voorgekookte kriel 10 sprietjes bieslook 2 eieren 2 dl melk 2 bakjes boursin roomkaas met fijne kruiden en knoflook 1 flinke scheut (kook) room snuf zout en peper 1. Wij zijn echt gek op aardappels. Je kan er namelijk zove... bekijk recept »

Spaghetti met pesto rosso, garnalen en bieslook

200 g spaghetti 200 g doperwtjes (diepvries) 1 (rode) ui 2 el Bertolli Olijfolie Classico 200 g rauwe grote gepelde garnalen 5 el Bertolli Pesto Rosso 1 bosje (15 g) bieslook komkommersalade* 1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de v... bekijk recept »

Gevuld brood met paprika ,boursin en bieslook.

1 groot ongesneden brood 1 pakje boursin mini's 1 rode peper 10 plakjes kaas 6 plakjes kipfilet 1/2 rode paprika bieslook 6 tl olijfolie 1. Benodigdheden: (voor 1 brood)1 groot ongesneden brood. (als je niet zo’n brood kan vinden kan je bijvoor... bekijk recept »

Heerlijke gehakttaart met romatomaten, mais

1 dikke ui 1 klein blikje mais verse bieslook 1 1/2 tl gehaktkruiden 8 romatomaten 400 gr rundergehakt 2 eieren 150 ml room 6 plakjes bladerdeeg 1 èl paneermeel1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Laat ondertussen de pl... bekijk recept »

Quiche met witlof, ham en Philadelphia bieslook

2 stronkjes witlof 150 gr Philadelphia lightbieslook 6 plakjes voor hartige taart( bladerdeeg) ontdooid 100 gr reepjes of blokjes achterham 12 kerstomaatjes 3 eieren 1 dl halfvollemelk( volle) wat boter om in te vetten 25 gr bloem omte bestropoien... bekijk recept »

Oestercocktail met wodka en bieslook

dl drinkyoghurt schilferijs 1 dl wodka 4 oesters gehakte bieslook 1. Vul de glazen Ÿ met schilferijs. 2. Verdeel de yoghurt en de wodka over de glazen. Schik in ieder een oester.3. Werk af met bieslook en dien op. bekijk recept »

Gepocheerde tongschar filet met grijze garnalen

1 dl witte wijn 1 dl visfond 1.5 dl light room 0.5 sjalot zout 800 g tongscharfilets 100 g grijze garnalen 2 eetlepels bieslook 1 rijpe tomaat peper 1. Snij de sjalot fijn en vermeng ze met de visfond en de witte wijn in een ovenschaal.2. Leg de... bekijk recept »

Pagina 28 van 100