Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Witloofschuitjes met grijze garnalen en bieslook

8 witloofstronkjes 100 g grijze garnalen 2 eetlepels Calve mayonaise 1 bosje bieslook, gehakt 1. Neem de buitenste blaadjes van de witlofstronkjes en leg ze apart. Vermeng de grijze garnalen met de mayonaise en de gehakte bieslook. 2. Vul de witloof... bekijk recept »

Taartje van gerookte zalm met broccoli en bieslook

1 beetje vinaigrette of dressing(gewone) 8 st bieslookstekjes 1 kleine broccoli 5 st frambozen(mag uit diepvries eventueel) 200 gr gerookte zalm 7 blaadjes gelatine van 2 gr 2 dl water 1 st bouillonblokje (groenten of kip) 1 paar blaadjes ijsbergsla ... bekijk recept »

Truffel van roomkaas met garnalen en bieslook

100 gr gepelde garnalen 100 g verse roomkaas bieslook fijn gehakt 50 g gehakte pistachenootjes of maanzaad versgemalen peper 1. Meng de garnalen met de roomkaas en de bieslook2. kruid met de pepermolen3. vorm ovalen balletjes en haal ze door de fij... bekijk recept »

Gemarineerde zalm met paprika en bieslook

0.5 rode paprika 1 citroen 1 klein bosje (ca. 5 g) bieslook 200 g zalmfilet 3 eetlepels olijfolie 0.5 Knorr Bouillonketeltje Groenten 1 theelepel suiker1. Hak de paprika fijn. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Snijd een paar sprietje... bekijk recept »

Gemarineerde zalm met komkommer en bieslook

400 g zalmfilet 150 g komkommer 2 soeplepels bieslook 80 ml olijfolie 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten 20 ml citroensap shisoblaadjes 1 soeplepel sesamzaadjes 1. Snij de zalm in dunne plakjes en verdeel over 4 borden, zet koel weg.2. Snij de ko... bekijk recept »

Warme salade met kip en bieslook

500 g kippenborstfilets 250 g in tweeën gesneden kerstomaten 1 krop sla, gewassen en gesneden 3 el magere natuurkaas 3 el mayonaise zout en peper knoflook 1 potje bieslook 8 sneden bruin boerenbrood 1 el solo1. Snij de kippenborstfilets in ... bekijk recept »

Gewokte citroenkip met sluimerwtjes en bieslook

400 g kipfilet 0.5 citroen 3 sjalotjes 500 g sluimerwtjes 4 eetlepels vloeibare margarine 600 g voorgekookte aardappelblokjes 1 Knorr Bouillonketeltje Kip 4 eetlepels fijngeknipte bieslook 1. Snijd de kip in stukjes. Rasp de schil van de citroen e... bekijk recept »

popovers met Parmezaanse kaas en bieslook

muffintray 100 gr bloem 2 el bieslook klein geknipt 20 gr gerasp[te Parmezaanse kaas 2 grote eieren 2 el roomboter 240 ml volle melk1. Popovers zijn een soort kruising tussen broodjes en cakejes, maar dan ontzéttend luchtig. Door de vormpjes voor... bekijk recept »

Roereitje met gerookte zalmsnippers en bieslook

30 g Solo 1 flesje light room zout sprietjes bieslook of groen van lente-uitjes,1.5 4 eieren (stuks) 60 g gerookte zalm peper 1. Snipper de gerookte zalm fijn. 2. Klop de eieren los samen met de room, voeg er een beetje gehakte bieslook, peper e... bekijk recept »

Frisse stoemp met bieslook en gebakken zalm

600 g zalmfilet 80 g grijze garnalen 1 klontje Solo Solo Vloeibaar 40 cl light room 900 g aardappelen peper en zout snuifje muskaatnoot 50 g zilveruitjes op azijn 4 eetlepels gehakte bieslook 20 cl witte wijn 1 blokje visbouillon enkele bie... bekijk recept »

Pagina 29 van 100