Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Ei Met Champignons

4 bakjes6 eieren2 eetlepels melk75 gram boter75 gram champignons2 eetlepels fijngeknipte bieslookenkele sprietjes bieslook1 snufje zout en cayennepeper Smelt de overige boter in een koekenpan en bak de champignons op een vrij hoog vuur lichtbruin en ... bekijk recept »

Fricandeau Met Ketchup

2 ons Fricandeau (snijwaar) 1 bak kwark 1 scheutje kethup 4 tomaten bieslook paprikapoeder Hulpmiddelen Mengschaal Hulpmiddelen - Mengschaal Voorbereiding Geen Bereidingswijze Doe de kwark in een schaal doe daar naar smaak ketchup bij totdat het een... bekijk recept »

Knoflooksaus Speciaal

3 eetlepels Zaanse frietsaus 5 eetlepels Yogonaise 4 teentjes knoflook 1 theelepel kruidenboterpoeder (voor knoflookboter) 1 eetlepel versgekipte bieslook Voorbereiding Doe de frietsausde yogonaise en de kruidenboterpoeder in een kommetje. Pers ... bekijk recept »

Kruidenkwark

Bakje magere/vetarme kwarkverse bieslookzout en eventueel andere verse en of diepvrieskruiden Bereidingswijze Doe de kwark in een kommetje en knip de bieslook fijnvoeg de bieslook toe aan de kwark en meng een snufje zout erdoor en meng door elkaar. L... bekijk recept »

Heerlijke Huttenkase

Grote pot huttenkasebieslook (hoeveelheid ongeveer 1 potje)1 theelepel kerriezoutpeper Bereidingswijze Was de bieslook en sla hem uit zodat het meeste water eraf is. Schep de huttenkase over in een kommetje. Meng ongeveer een theelepel kerrie door de... bekijk recept »

Knoflooksaus

1 bekertje creme fraiche. 2 bekertjes mayonaise. verse bieslook naar smaak.2a3 teentjes knoflook. klein scheutje koffiemelk.klein schepje suiker.kneepje currysaus. Hulpmiddelen Vork HulpmiddelenVork Voorbereiding Zie bereidingswijze. Bereidingswijze... bekijk recept »

Terrine Van Ham En Bokbier

9 blaadjes witte gelatine - 1 1/2 dl vleesfond (AHpot a 380 ml) - 2 dl bokbier - 1 rode peper - 25 gr verse bieslook - 8 plakjes Jambom d&primeArdenne (ca. 75 gr) - 4 plakjes gebraden beenham (ca. 100 gr) - 100 gr slamelange Laagje biermengsel in vor... bekijk recept »

Ciabatta Met Oesterzwammensalade

1 sjalotje300 gram oesterzwammen2 el boter12 zwarte olijven zonder pit8 sprietjes bieslook8 blaadjes basilicumz p1 ciabatta Hulpmiddelen Keukenpapier Hulpmiddelen - Keukenpapier Bereidingswijze Sjalotje pellen en snipperen Oesterzwammen schoonvegen ... bekijk recept »

Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen

Garnalentruffels: 100 gram Hollandse garnalen 150 gram verse roomkaas 1 el bieslook (fijngeknipt) versgemalen peper 50 g gepelde pistachenootjes of 3-4 el fijngeknipte bieslook Crostini met paling en courgette: 2 maïs petitpains 1 kleine courgette 2 ... bekijk recept »

Gegrilde Shii-takes Met Sesamzaadjes

-1 el sesamzaadjes -400 g shii-takes -2 el teriyaki saus -2 el mirin of zoete sherry -1 el suiker -1 el bieslook (fijngehakt) -1 th lepel sesamolie -10 sprietjes bieslook (in stukjes) Voorbereiding -verwarm de oven voor op 180?C -strooi de sesamzaadj... bekijk recept »

Pagina 33 van 100