Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Kuipjes met aardappel en geitenkaas

8 nieuwe aardappelen (in de schil)200 g geitenkaas100 ml slagroom1 bosje verse bieslook (gesnipperd)uit de molen peperzout1. Voorbereiding: Kook de aardappelen beetgaar in de schil. Snipper de bieslook. 2. Giet de aardappelen af. Laat ze uitlekken. H... bekijk recept »

Toast met geitenkaas

8 sneetjes bruin brood1 rol geitenkaas (vers)bieslookpeper1. Snipper de bieslook. Rooster het brood. 2. Beleg de toastjes met plakjes geitenkaas. Bestrooi de kaas met bieslook en kruid rijkelijk met peper. bekijk recept »

Uiensoep

-1 kg uien -2 eetlepels boter -zout en peper 1 1/2 l vleesbouillon -peterselie en bieslook Voorbereiding -uien schillen en in schijfjes snijden Bereidingswijze -boter smelten en de uien glazig laten worden -zout en peper erbij -vleesbouillon erover ... bekijk recept »

Cocktail van paling en appel

200 g gerookte palingfilet in dunne reepjes 1 kleine stevige zure appel in kleine stukjes 10 sprietjes bieslook 1/2 sinaasappel 1-2 el medium sherry of witte wijn 1 bekertje zure room zout en versgemalen peper 8 blaadjes eikenbladsla of ijsbergsla- K... bekijk recept »

Kabeljauwschotel met spekjes

250 gr magere spekblokjes 3 uien 1 zakje verse bieslook (25 g) 400 gr kabeljauwfilet boter of margarine om in te vetten 700 gr aardappelschijfjes (eventjes gekookt) 125 ml slagroom ovenschaal inhoud ca. 2 literOven voorverwarmen op 175 ?C of gasovens... bekijk recept »

Kabeljauwschotel met spekjes

voor 4 personen: 1 duopakje magere spekblokjes (ca. 250 g) 3 uien 1 zakje verse bieslook (25 g) kabeljauwfilet (ca. 400 g) boter of margarine om in te vetten 1 pak aardappelschijfjes (700 g) 125 ml slagroom ovenschaal inhoud ca. 2 literOven v... bekijk recept »

Warme spruitjessalade met ham

Voor 4 personen: per persoon 180 Kcal 400 g spruitjes 30 g walnoten 1/2 zakje verse bieslook 3 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel azijn mespunt mosterd mespunt suiker zout peper 100 g hamreepjesSpruitjes schoonmaken. In pan met weinig water spruitjes i... bekijk recept »

Zalmrolletjes met omelet

400 g sneden gerookte zalm 4 eieren wat boter 20 cl lichte room 1 citroen bieslook gemengde sta (groene of rode kruisla, veldsla, ijsbergsla ... ) peper en zout- Klop de eieren met 5 cl room, wat bieslook en peper (geen zout wegens de zalm). - ... bekijk recept »

Aperoglaasjes met rodekool, groene appel en remouladesaus

2 hardgekookte eieren 1/4 rodekool2 appelen, type granny smith het sap van 1/2 citroen1 kleine bussel bieslook 1/2 knolselder2 El mayonaise peper, zout1. Snij de hardgekookte eieren in kwartjes. Hou ze aan de kant. 2. Spoel en droog de rodekool en r... bekijk recept »

Knoflookkruidensaus

Kant-en-klare knoflooksausVerse muntVerse bieslook1. Schenk de kant-en-klare knoflooksaus in een mooi schaaltje en hak wat munt en bieslook fijn. Roer wat van de fijngehakte kruiden door de saus en proef. Voeg eventueel meer verse munt en bielook toe... bekijk recept »

Pagina 35 van 100