Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Tartaar van zalm met Boursin

150 gr boursin 400 gr gerookte zalm 1 potje bieslook 2 sjalotten 1 dl room dragon kervel olie wijnazijn peper zout citroensap 1. Snipper de zalm klein, en meng met de gesnipperde sjalotten, 2 lepels bieslook en enkele druppels citroensap.Meng de ... bekijk recept »

Warme zalmpotjes met Hollandaisesaus

500 g zalmfilet 300 g mosselvlees 2 zakjes Knorr kant-en-klare Hollandaisesaus 100 g geschaafde amandelen 8 eetlepels fijngeknipte bieslook 24 sprietjes Extra: 8 Knorr Stoofpotjes of ovenvaste schaaltjes, ingevet1. Snijd de zalmfilet in kleine ... bekijk recept »

Timbaaltje Van Garnalen Met Gevulde Aspergesoep

12-16 witte asperges1 l kippebouillon70 g roomboter25 g bloem500 g gepelde grote rauwe garnalen1 sjalotje fijngesnedenzoutpeper2 tl fijngesneden bieslook2 tl fijngesneden kervel2 dl slagroom1 eierdooiersprietjes bieslooktakjes kervelbruin brood Hulpm... bekijk recept »

Gevulde Eieren

ongeveer 10 eierenhiervan de dooiersbieslookmayonaiseketchup Kook de eieren ongeveer 10 minuten,schil de eieren,snijd ze allemaal doormidden en schep de dooier eruit. doe de dooiers in een kommetje en prak de dooiers door een zeef, doe hierbij ongeve... bekijk recept »

Mosterdeieren

VOOR CA.20 STUKS: 10 eieren,1 eetl.mayonaise,1 eetl.zure room,2-3 theel.dijonmosterd(geen grove)1 eetl.fijngehakte bieslook of peterselie,1 eetl.fijngehakte bieslook extra voor de garnering. Verwijder voorzichtig het eigeel uit de eieren en doe dit ... bekijk recept »

Metworstknoedel In Rode Wijn Uiensaus

240 gr uienmetworst 600 gr vastkokende aardappels 200 gr rode uien 1 ½ el peterselie 2 el bieslook 3 eigeel 200 ml rode wijn 150 ml bruine kalfsfond 1 ½ el aardappelmeel 2 el tijm 1 el olijfolie nootmuskaat zout en peper Voorbereiding Bie... bekijk recept »

Sojahapjes

6 eieren zout 1 theel sojasaus 3 eetl gehakte bieslook cayennepeper pikante tomatenketchup 50 gr sojascheuten 1 eetl margarine blaadjes sla sprietjes bieslook 1. Klop de eieren los met zout, sojasaus, bieslook, cayennepeper naar smaak en ketchup. 2. ... bekijk recept »

Eierhaasjes

1 hardgekookt ei 2 sprietjes bieslook klein stukje rode paprika klein worteltje 2 toefjes mayonaise Snijd het gekookte ei overlangs doormidden. Zet de helften met de snijkant naar beneden op een plat bord. Snijd of knip de bieslook in gelijke stukje... bekijk recept »

Boerensandwich met haring en radijs

4 zoute haringen 1 eetlepel geraspte mierikswortel (uit een potje) 150 gram zuivelspread light (met bieslook) 1 bosje radijs 1 klein donker volkoren vloerbrood 2-3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mie... bekijk recept »

Cocktail van paling en appel

200 gram gerookte palingfilet 1 kleine stevige zure appel 10 sprietjes bieslook halve sinaasappel 1-2 eetlepels medium dry sherry of witte wijn 1 bekertje zure room 8 blaadjes eikenbladsla of ijsbergsla zout en versgemalen peperSnijd de paling schuin... bekijk recept »

Pagina 37 van 100