Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Zacht gegaarde pladijs, risotto met rode paprika

400 g pladijsfilet 2 st rode paprika 50 g Parmezaan 100 g risotto 2 dl visfumet 1 st bieslook 1 st sjalotje 3 st teentjes look 1 dl visfumet 1 dl witte wijn 1 dl room 1 st peper en zout 1 st olijfolie 1. - Fileer de vis en kuis de filets op. Sni... bekijk recept »

Stoofpotje van witte kool met kalfsvlees (met

1 kleine witte kool en 1 groene, 1 gele en 1 rode paprika 2 uien en 4 lookteentjes 1 toefje bieslook en 500gr kalfsvlees 50 gr boter en een beetje tijm 4 dl kalfs of kippenbouillon 1 dl witte wijn1. Laat het in blokjes gesneden vlees 5 minuten kl... bekijk recept »

Mooi Rood

2 eetlepels mayonaise 10 druppels citroensap 1 klein blikje bonduelle rode bietjes 100 gram parmaham. stengeltje bieslook Pureer de bietjes met behulp van de keukenmachine. neem de bietjepuree en roer hier de mayonaise en de citroensap doorheen. Leg... bekijk recept »

Zalmfilets Met Limoenroomsaus

1zakje Maggi Roomsaus 1limoen 1eetl.creme fraiche 1eetl.bieslook 2eetl.olie 4zalmmootjes peper en zout Bereid het zakje saus,gebruik 1/2dl.minder vocht dan staat aangegeven.Roer er de geraspte schil en het sap van de limoen,de creme fraiche en biesl... bekijk recept »

Duitse Uiensoep

500 gr uien 40 gr boter of margarine 15 gr bloem 1 liter hete vleesbouillon (zelfgemaakt of van blokjes) witte peper bovendien: 2 sneetjes witbrood 20 gr boter of margarine 2 eidooiers 1 glas witte wijn 4 eetlepels (slag)room zout witte peper 1/2 bos... bekijk recept »

Toast Met Geitenkaas, Honing En Roze Pepertjes

100 gr verse geitenkaas 1 el honing 10 krokante toastjes snufje gemalen foeliegedroogde roze peperbolletjes. enkele sprietjes bieslook. Bereidingswijze Meng de geitenkaas met de honing en smeer op de toastjes en kruid ze met een beetje gemalen foelie... bekijk recept »

Tomaat Op Provencaalse Wijze

8 tomatenbieslookzoutpepergehakte peterselietijmpaneermeelolijfolie Bereidingswijze Snijd de tomaten in de lengte en leg ze in een ovenschotelbestrooi met zeer fijn geknipte bieslook en met de andere ingredientenovergiet met olijfolie en eindig met h... bekijk recept »

Tomaat Op Provencaalse Wijze

8 tomatenbieslookzoutpepergehakte peterselietijmpaneermeelolijfolie Bereidingswijze Snijd de tomaten in de lengte en leg ze in een ovenschotelbestrooi met zeer fijn geknipte bieslook en met de andere ingredientenovergiet met olijfolie en eindig met h... bekijk recept »

Pannenkoeken met gerookte zalm

100 g zelfrijzende bloem220 ml melk1 eiboter (om te bakken)zout300 g gerookte zalm (in plakjes)150 ml room1 el mierikswortel (bokaaltje)20 g bieslook2 kl citroensappeperzout1. Roer een glad beslag van de bloem, de melk, het ei en een snuifje zout. La... bekijk recept »

Gevulde zalmrolletjes

4 plakken gerookte zalm100 g gorgonzola400 g jonge sla ((bijvoorbeeld spinazie, rucola, waterkers...))2 el zonnebloemolie1 el notenolie1 el notenolie1 el notenolie0.5 el donkere balsamicoverse bieslookuit de molen peper1. Spoel en droog de sla en de ... bekijk recept »

Pagina 34 van 100