Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Sperziebonen met spekjes

800 gram dunne sperziebonen 3 bosuitjes met groen, fijngesneden 2 el olijfolie 150 gram gerookte spekblokjes 150 gram oude kaas, geraspt 2 rode paprika's in kleine blokjes bieslook peper zoutHaal de sperziebonen af en kook ze met iets zout in +/- 10 ... bekijk recept »

Sperziebonen met spekjes

800 gr dunne sperziebonen 3 bosuitjes met groen, fijngesneden 2 el olijfolie 150 gr gerookte spekblokjes 150 gr oude kaas, geraspt 2 rode paprika's in kleine blokjes bieslook peper zoutHaal de sperziebonen af en kook ze met iets zout in +/- 10 minute... bekijk recept »

Broodje zeezicht

Voor 4 personen: 4 maïsbolletjes of volkorenbroodjes, olijfolie of boter om te bestrijken, 1 dl koksroom, 100 g gekookte mosselen, 100 g grote garnalen, 100 g krabfantasysticks, 1 eetl. citroensap, zout en versgemalen peper, 4 eetl. remouladesaus ... bekijk recept »

Kip Met Mango En Abrikoos In Blauwe Kaassaus,

Ongeveer 500 g. kipfiletpeperzoutprovencaalse kruidenbakboter (mij bevalt de blue band culinesse heel goed)1 ui2 knoflookteneneen puntje blauwe kaas zoals Danablueen pakje Room Culinair (of een andere schenkroom)1 mangoeen handvol gedroogde gewelde a... bekijk recept »

Crostini met roomkaas uit Italie

Crostini met roomkaas voor 12 stuks - 12 sneetjes stokbrood - 50g knoflookboter - 100g magere spekblokjes - 2 bosuitjes - 200g verse roomkaas - 2 el zongedroogde tomaten op olie - versgemalen peperVerwarm de ovengrill voor. Bestrijk de sneetjes brood... bekijk recept »

Pompoensoep

Voor 2 personen:per persoon 140 Kcal 1 bosui schijf pompoen (± 300 gram) 1 theelepel kerrie peper, zout 10 gram (3/4 eetlepel vloeibare) margarine 2 1/2 dl bouillon (van tablet)Was de bosui en snijd hem in ringen. Snijd het vruchtvlees van de pompoen... bekijk recept »

Scherp-zure Thaise kippensoep met koriander en cit

Voor 4 personen:200 gram kipfilet, gesneden in kleine plakjes800 ml kippenbouillon4 dunne plakjes laos1 stengel citroengras4 blaadjes citroenblad4 eetlepels vissaus3-6 rode pepertjes (rawit)4 eetlepels citroensap2 kleine tomaten (in 8 partjes gesnede... bekijk recept »

Tagliatelle met kalkoen-roomsaus en paprika

Voor 4 personen: 450 gr groene tagliatelle zout 400 gr kalkoenfilets 1 eetlepel olijfolie peper, zout 2 gele paprika's in reepjes 1 dl slagroom 50 gr gorgonzola 1 bosui in ringetjes 2 eetlepels fijngehakte verse tuinkruiden (peterselie en bieslook)Ko... bekijk recept »

Tilapiafilet met oosterse roerbak

voor 4 personen: 4 el wokolie 1 rode ui, in ringen 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 rood pepertje, zonder zaadjes in schuine ringetjes 200 gr panklare peultjes 200 gr panklare haricots verts, in stukjes 1 rode paprika, in stukjes 2 zakjes stoomrijst ... bekijk recept »

Guacamole

Voor 4 personen: 1 tomaat 1 bosuitje 3 takjes verse koriander 1/2 limoen 1 teentje knoflook 2 eetl. mexicaanse kruiden 2 rijpe avocado' s zout tabasco 25 gr. kaasTomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees heel fijn hakken. Wit van bosui fij... bekijk recept »

Pagina 63 van 100