Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Antilliaanse Rijstschotel

250 gram basmatie rijst 1 theelepel piment 1 kippenbouillontablet 1 rode paprika 2 stengels bleekselderij 6 bosuitjes 3 geconfijte gemberbolletjes 1 mango 1 banaan 2 limoenen 20 gram verse koriander 2 teentjes knoflook 1 theelepel sambal ... bekijk recept »

Caribische Rijstschotel

250 gr basmatie rijst 1 tl piment 1 kippenbouillon tablet 1 rode paprika 2 st bleekselderij 6 st bosuitjes 3 geconfijte gemberbolletjes 1 mango 1 banaan 2 st limoen 20 gr verse koriander 1 teentje knoflook 1 tl sambal oelek 1 el wittewijn azijn 1 el ... bekijk recept »

Caraibische Rijstschotel

250 gr basmatie rijst 1 tl piment 1 kippenbouillon tablet 1 rode paprika 2 st bleekselderij 6 st bosuitjes 3 geconfijte gemberbolletjes 1 mango 1 banaan 2 st limoen 20 gr verse koriander 1 teentje knoflook 1 tl sambal oelek 1 el wittewijn azijn 1 el ... bekijk recept »

Ierse Puree Met Groene Kool

750 gram aardappelen 75 gran boter 250 gram in reepjes gesneden groene kool 12 schoongemaakte bosuitjes met het groen in ringetjes gesneden nootmuskaat peper zout 3/4 dl slagroom. Bereidingswijze Kook de aardappelen gaar. Smelt intussen 25 gra... bekijk recept »

Salade Met Geroosterd Vlees En Mango

4 eetlepels olijfolie4 eetlepels sojasaus5 eetlepels medium sherry2 eetlepelscitroensap400 gram mager varkensvlees1 mango1 bosuitje100 gram bamboescheutenzoutversgemalen peper75 gram gewassen veldsla. Hulpmiddelen Grillpan Hulpmiddelen - Grillpan Be... bekijk recept »

Gestoomde Vis Op Kantonese Wijze

500 g stevige witte visfiletsbijvoorbeeld kabeljauw of tongzonder vel. 1 theelepel grof zeezout, 1? eetlepel gemberworteljulienne gesneden(= in reepjes ter groote van een lucifer), 3 eetlepels bosuijulienne gesneden, 2 eetlepels lichte sojasaus, 2 ee... bekijk recept »

Oesters Van Nam Kee

10 Oesters (grote zeeuwse Creuses), 20 gram gedroogde gezouten zwarte bonen (toko), 10 gram knoflook, stukje gemberwortel geschild, klein stukje rode peper, lichte sojasaus, slaolie, bosuitje klein gesneden. Voorbereiding Open de oestersliefst met ee... bekijk recept »

Oosterse Kipspiesjes

1 teentje knoflook1 bosuitje450 gram kipfilet2 eetlepels fijngehakte gemberwortel2 eetlepels fijngehakte koriander op peterselie1 eetlepel ketjap asinpeperzout tabasco Bereidingswijze Snipper de knoflook. Maak 1 bosuitjes schoon en hak het fijn. Snij... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Kipgehakt Met Pikante Rijst

200 gram kipgehakt 1 kleine ui 1 teentje knoflook 1 theel. gemberpoeder 1 theel. paprikapoeder 1 eierdooier zout en versgemalen peper 2 eetl. bloem 2 bosuitjes 150 gram rijst boter en/of olie om te bakken sap van 1 sinaasappel 1 theel. honing 1 e... bekijk recept »

Tomatenbrood Met Knoflookmosselen

1 kleine ciabatta of bruin ministokbroodje 2 eetlepels gekruide tomatensaus 2 eetlepels olijfolie 1 bosuitje 1 teentje knoflook 150 gram gekookte mosselen zout en versgemalen peper Bereidingswijze Snijd het broodje horizontaal doormidden en bestrijk ... bekijk recept »

Pagina 80 van 100