Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Artisjok Met Pittige Geitenkaassalade

- 3 gedroogde tomaatjes in olie - 6 zwarte olijven zonder pit - 2 bosuitjes - 1 takje verse basilicum - 1 pakje zachte geitenkaas (bv. Chevre de Bellay -113 gram) - 4 eetlepels olijfolie - zwarte peper en zout - 1 eetlepel citroensap - 3 artisjokbode... bekijk recept »

Filippijnse Gefrituurde Garnalenballetjes (Ukoy)

150 gram zelfrijzend bakmeel - 3 bosuien - 2 eieren - 120 gram gekookte Hollandse garnalen - 2 teentjes knoflook - 2 dl. olie - 1/2 krop sla - 1 dl. koud water - 1 theelepel zout - 1/2 theelepel zwarte peper Bereidingswijze In plaats van Hollandse ga... bekijk recept »

Oudjaarrecept Crostini Met Roomkaas

1 groot stokbrood0,5 dl. olijfolie1 klein teentje knoflook100 gram spekreepjes2 bosuitjes200 gram roomkaas2 zongedroogde tomaten op oliepeper. Bereidingswijze De knoflook persen en mengen met de olijfolie. Het stokbrood in sneetjes snijden en dun bes... bekijk recept »

Kruidige Gamba's Uit De Wok

8 gamba's,verse gemberwortel ca 2 cm geraspt1 spaanse peper in stukjesgesnipperde knoflook1 limoen0,5 tl korianderpoeder0.25 tl vijfkruidenpoederscheutje gembersiroop5 bosuitjesolie. Hulpmiddelen Wok Hulpmiddelen - Wok Voorbereiding Snijd de bosuitj... bekijk recept »

Fusilli Met Groene Asperges In Kaassaus

150 g fusilli 125 g groene asperges 25 g gorgonzola 1 bosuitjes 1 el olijfolie versgemalen zwarte peper half bakje salsa ai 4 formaggi (200 gButtoni) Hulpmiddelen Wok Hulpmiddelen - Wok Voorbereiding Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van c... bekijk recept »

Pizza Tosti

2 volkoren boterhammen- 4 eetlepels rode pesto- 1 eetlepel tomatenketchup- 2 plakken salami- 1 bosuitjein ringetjes- 1 zongedroogd tomaatje op oliein stukjes- 1/2 bol mozzarellain plakjes- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden- boter Bereidingswi... bekijk recept »

Pitatosti Met Chorizo En Courgette.

1 pitabroodje sundried tomato sauce of tomatenketchup 3 plakje chorizo 3 dunne plakjes courgette ringetjes bosui. Hulpmiddelen Een contactgrilltostiapparaat of broodrooster. Hulpmiddelen - Een contactgrilltostiapparaat of broodrooster. Voorbereiding... bekijk recept »

Loempia Van Zeeuwse Mosselen Met Sojasaus

10 loempia vellen 500 gr. Mosselen (gekookt) ? ui ? wortel 100 gr. Tauge snufje kerrie eidooier sojasaus peper/zout Voor de salade: tauge peulen shiitake bosui Groenten in reepjes snijden en even bakken in een beetje olie, op smaak brengen... bekijk recept »

Roergebakken Champignons Met Tuinkruiden

2 sjalotjesgesnipperd 2 teentjes knoflookfijngehakt 3 bosuitjes in fijne ringen gesneden 500 gram champignons in kwarten gesneden 2 eetlepels boter 1 dl droge witte wijn 1 dl slagroom 6 eetlepels verse tuinkruidenbieslookkervel en peterselie 1 theele... bekijk recept »

Rauwe Ham Met Shii-take

1 bosui 1 kleine trostomaat 25 g veldsla 75 g shii-take 25 g geitenkaas 6 plakjes ardennerham 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamico snufje suiker blaadjes peterselie De bosui schoonmaken en in dunne ringen snijden. De tomaat wassen, zaad en voch... bekijk recept »

Pagina 81 van 100