1000 recepten met bosui
1 rode ui3 eetl. olijfolie300 gr. risottorijst1 bouillontabletkip of vlees3 bosuitjes1 rijpe mango250 gr. gerookte kip50 gr. rookkaas Intussen de bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.De mango schillen en het vruchtvlees in kleine stukjes sni... bekijk recept »
100 gram tomaten, in plakjes of stukjes. 1 bosui of klein uitje, gesnipperd 1 eetlepel azijn Peper 1 eetlepel fijngesneden peterselieLeg de stukjes tomaat in een ondiep schaaltje. Strooi hierover de ui. Giet de azijn erbij en bestrooi de salade daarn... bekijk recept »
750gr sperziebonen/ 4 tomaten /1 bosje bosuitjes/ 1teentje knoflook / 3 eetlepels olijfolie/ 2 theelepels prov kruiden/1 scheutje citroensap of wijnazijn/zout en versgemalen peper. Kook de boontjes in 10 min gaar en laat ze uitlekken. verhit deolie e... bekijk recept »
2 naanbroden (voor af te bakken) 150 g kipfiletblokjes 2 eetlepels roerbakolie ½ eetlepel Indiase currypasta of kerriepoeder ½ bakje Griekse yoghurt (à 150 g) zout veldsla ringetjes bosui verse korianderblaadjesf volgens de aanwijzingen op de verpak.... bekijk recept »
1. Kook 200 gram verse cranberry's met 2 eetlepels water of rode wijn 10 minuten. Meng de cranberry's of 4 eetlepels cranberrycompote (potje) met 6 eetlepels kookroom en 1/2 eetlepel gehakte verse tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm tot een saus. Ve... bekijk recept »
1. Kook of stoom 600 gram schoongemaakte spruitjes in 8-12 minuten beetgaar en houd ze even warm. Verhit 50 gram boter tot deze goudbruin is en blus af met 1,5 eetlepel wittewijnazijn of citroensap. Schep er 2 eetlepels gehakte verse peterselie, tijm... bekijk recept »
16-20 ongezoete poffertjes, (kant-en-klaar)100 g (gerookte)kipsalade of zalmsalade1 bosuitje, fijngehaktversgemalen peper1 eetl. peterselie of bieslook, fijngehaktSpaanse peper, fijngesneden1. Verwarm de poffertjes in een droge koekenpan 5 minuten aa... bekijk recept »
8 kleine tomaten1 gele paprika, in kleine blokjes1 snackkomkommer, in kleine blokjes2 lente-/bosuitjes, fijngesneden1 eetlepel gehakte munt100 gram hummus8 blaadjes basilicum1. Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze met een theelepel uit. Snijd... bekijk recept »
1 pot rundvleesbouillon1 blik tomatenblokjes op sap1 kleine komkommer, ongeschild, in blokjes3 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm2 eetl. gembersiroop of honing1. Verwarm de rundvleesbouillon met de tomaten op sap. Voeg de komkommer en bosui to... bekijk recept »
1. Kluts 3 eieren met 2 eetlepels water of melk, zout, peper en een mespuntje paprikapoeder en zet dit mengsel op tafel. Zet er in smalle reepjes gesneden chorizo en dunne ringetjes prei bij. Verwarm weinig olie, giet er een beetje van het eimengsel ... bekijk recept »