Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Couscoussalade Met Gerookte Kip

Couscouskippebouillongerookte kipfiletbosuipaprikakikkererwtenveldslalekkere tomaatjesolijfoliecitroensapkoriander Ingredienten in stukjes snijden en bij elkaar gooien... vinaigrette in elkaar draaien mbv olijfolie, citroensap, peper, zout en alles w... bekijk recept »

Salade Van Makreel

1 gestoomde makreel van ca. 400 gr.- 2 eetlepels kappertjes3 bosuitjes150 gr. cherrytomaatjes2 eetlepels rode wijn3 eetlepels olijfolie extra viergegrof gemalen peper1 klein bosje fijngehakte peterselie1 klein bosje fijngehakte bieslook80 gr. rucolam... bekijk recept »

Lauwwarme Witte Bonen - Tomatensalade

1 blik reuzen witte bonen (400g) 125 g kerstomaatjes 50 g parmezaanse kaas 1 zakje rucola (ca. 50 g) 2 el olijfolie 2 el balsamico-azijn 2 el tomaten-tapenade 1 bosuitje gesnipperd Klop de olie in een slaschaal los met de balsamico-azijn, sche... bekijk recept »

Marokkaanse Tomaten-Salade

500 gr trostomaten 1/2 groene paprika 2 bosuitjes 1/2 zakje verse dille 5 takjes koriander 3 eetl. olijfolie 1 eetl. rode wijn-azijn 1/2 theel. gemalen komijn zeezout peper uit de molen In kom, tomaten, paprika, bosui, dille, koriander, olie, azijn e... bekijk recept »

Marokaanse Tomaten Salade

500 gr. trostomaten 1/2 groene paprika 1/2 bosje verse dille 5 takjes peterselie 3 el. olijfolie 1 el. rode wijnazijn ca. 2/3 tl. komijn zout en peper In kom doen; tomaten, paprika, bosui, dille, peterselie, olie, azijn en komijn - alles goed mengen ... bekijk recept »

Lamsvlees Met Couscous

1 1/2 dl. droge witte huiswijn. 250 gram couscous. 2 rode paprikas. 1 courgette 10 eetl. olijfolie voor invetten. 3 bosuitjes. 1/2 spaanse rode peper. 2 bosjes verse kruiden (koriandermunt). 4 plakken lamsbout (ca. 400 g) zoutversgemalen peper. 2 eet... bekijk recept »

Indiase Visrolletjes

12 grote bladeren van de chineese kool 600gr witvis filet 1 flinke eetl indiaase pasta 2 kleine eieren 4 bosuitjes 1/2 dl warme visboullion Verwarm de oven voor op 200gr,kook de kool bladeren 3 min in water met wat zout,giet ze af en spoel ze goed af... bekijk recept »

Curry-Maaltijdsoep

250 gr. worteltjes6 bosuitjes3 stengels bleekselderij300 gr. kalkoen nasi/bamivlees1 pot indiase kormasaus (Uncle Ben's)125 gr. rijst1 kippebouillontabletstokbroodzout en peper. In pan 1 liter water aan de kook brengen. Toevoegen: wortel, selderij, v... bekijk recept »

Japanse Bouillon

- 1 stokje kombu - 0,5 liter water - 1 el (Japanse) sojasaus - 6 gedroogde shiitake paddestoelen - 1 wortel - 2 bosuitjes (of 1 klein preitje) - 1 tl mirin (kookwijn) - zout naar smaak. Kombu schoonvegen met vochtig doekje. Wortel en bosui klein... bekijk recept »

Thaise Rijstsalade

250gr pandanrijst 250gr broccoli 1blikje lychees 2lenteuitjes 1 rode paprika 300gr garnalen 100gr ongezouten cashewnoten 1citroen/limoen in partjes voor de dressing 100gr kokosmelk 1/2 theel kerrypoeder 2eetl citroensap mespuntje cayennepeper of een ... bekijk recept »

Pagina 89 van 100