Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Groene appelsalsa

1. (bij vis, kip, groenten)Meng 5 eetlepels olijfolie met rasp en sap van 1 citroen, 1 eetlepel gehakte verse koriander, 1 bosui in ringetjes, 1 groene appel met schil in kleine blokjes, zout en versgemalen peper en voeg eventueel 1 avocado, in blokj... bekijk recept »

Japanse biefstukjes

1. Snijd 250 gram biefstuk in 1 cm dikke plakjes. Marineer ze 15 minuten in 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis waaraan 1 theelepel honing en 1 gehakte rode peper, zonder zaadjes, is toegevoegd. Zet 1 in ringen gesneden bosuitje en wokolie op tafel.... bekijk recept »

Mihoensoep met oesterzwammen

1 l kippenbouillon (pot)100 g oesterzwammen100 g mihoen2 lente-/bosuitjes, in fijne ringetjes1 limoen, in plakken1 eetl. gehakte verse koriander1. Verwarm de kippenbouillon. Borstel of veeg de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen. Voeg ze me... bekijk recept »

Ni-tofu

2 blokken tofu 500 ml dashi 1 el rijstwijn 3 el lichte japanse sojasaus 1 el suiker 1 bosui in ringetjes (groen) Breng de dashi met rijstwijn, sojasaus en suiker aan de kook. Doe de tofu hierin en kook deze circa 8 minuten op middel vuur. Leg de tofu... bekijk recept »

Garnalenbeignets Met Tauge

Voor ca. 20 stuks: 250 gram verse gepelde Hollandse garnalen (zee)zout 150 - 175 gram tauge 1 komkommer ca. 100 gram waterkers of jonge spinazie 2 eieren 4 eetl. melk 175 gram bloemgezeefd witte peper uit de molen 2 eetl. ragfijn gesnipperde... bekijk recept »

Sushi Balletjes

100 g sushi rijst 100 g tonijnfilet 2 tl geraspte gemberwortel 1 bosui fijn gehakt 2 el japanse sojasaus Bereid de sushi rijst zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Meng alle ingredienten door de goed afgekoelde rijst en draai er kleine balletje... bekijk recept »

Zwarte Bonen Kip

400 g kipfilet 3 bosuitjes 4 el olijf-zonnebloem olie 1 zak oosterse roerbakmix (400g) 1 zakje Amoy Wok Express Zwarte Bonen (roerbaksaus) (AH) 1 bakje tauge (175g) 2 pakjes zachte noodles (a 300g Amoy Wok Express) In wok olie verhitten en kip 5 min.... bekijk recept »

Ingepakte Forel

2 regenboogforellenzeezoutversgemalen peper1/2 citroengewassen15 zwarte olijven zonderpit1 bosuitje4 grote plakken serranoham Vul de forellen met de olijven en de bosui.Wikkel de serranoham om de forellen.Vet de visklemmen of de aluminiumfolie in m... bekijk recept »

Zalmcarpaccio

200 gr. zalmfilet 1 olijfolieextra vergine 1 el. gemberwortelsin plakken 1 limoenschilm? nao 1 el. korianderfijngesneden 1 zeezoutgrof 1 limoenin partjes Of vervang de gember, limoen en koriander door zongedroogde tomaat en ontpitte zwarte olijven en... bekijk recept »

Maaltijdsalade

1 komkommer 4 vleestomaten 1 grote rode ui 2 bosuitjes 1 groene paprika ca 12 zwarte olijven zonder pit 150g feta 4/6 pitabroodjes 4eetl olifoli 2eetl citroenensap zout versgemalen peper Doe de tomaten en komkommer,de ui de bosui,paprika.de olijven e... bekijk recept »

Pagina 88 van 100