Recepten met broccoli

1000 recepten met broccoli

Broccoli

Broccoli Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meer

Lauwwarme pasta met broccoli en sardientjes

2-3 blikjes sardientjes op (olijf)olie (samen ca. 400 g visvlees)1/2 citroen, dun geraspt, vrucht uitgeperst4 takjes peterselie, blad fijngeknipt1-2 teentjes knoflook, fijngehakt350 g macaroni (schelpjes of oortjes)500 g broccoli, in roosjes200 g... bekijk recept »

Penne met broccoli

40 g boter of vloeibaar bakproduct40 g bloem400 ml warme melk (Melkan)150 geraspte oude kaas1 teentje knoflook, geperstzoutversgemalen pepernootmuskaat300 g penne of schelpjespasta1 groente- of kippenbouillonblokje400 g broccoli, verdeeld in kleine r... bekijk recept »

Peperbiefstuk met broccoli en sinaasappel

4 biefstukken van ca. 150 g2 eetl. grofgemalen peper1 sinaasappel500 g broccoli, in roosjes2 eetl. arachideolie of zonnebloemoliezoutscheutje cognac of whisky25 g boter200 g demi crème fraîche (Melkan)1. Leg het vlees, afgedekt, een kwar... bekijk recept »

Quiche met zalm en broccoli

1 pakje diepvriesbladerdeeg (8 plakjes)ca. 10 g boter voor het invetten4 eierenzout en versgemalen peper125 ml slagroom (Melkan)300 g broccoli, in kleine roosjes300 g zalm, in blokjestaartvorm Ø 22/24 cm1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdoo... bekijk recept »

Roergebakken spekreepjes met broccoli en mie

400 g speklapjes, in dunne reepjes1 eetl. vleeskruiden1 eetl. oliezout en versgemalen peper300 g mienestjes2-4 eetl. oestersaus of ketjap400 g broccoli1. Vermeng de reepjes spek met de vleeskruiden en olie. Breng twee pannen met ruim water en zout aa... bekijk recept »

Sugarsnaps en broccoli met zeezout en sesam

200 g sugarsnaps200 g broccoli, in kleine roosjes1 eetl. sesamolie2 eetl. sesamzaadjes1 theel. grof gemalen zeezout1 eetl. citroensap1. Kook de groenten beetgaar en giet ze af. Rooster intussen in de sesamolie de sesamzaadjes lichtbruin. Schep er zee... bekijk recept »

Tagliatelle met tonijn en broccoli

2 blikjes tonijn op water (ca. 400 g)400 g broccoli, in roosjeszout3 tomaten400 g tagliatelle3 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd50 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes2 teentjes knoflook, gepeld en geperst4 ansjovisfilets, in stukjes2 eetl. gehakte ... bekijk recept »

Zalmroerbak met broccoli en paprika

250 g broccoli, in roosjes1 citroen2 eetl. roerbakolie of arachideolie250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in repenzoutversgemalen peper2 cm gemberwortel, geschild en gehakt1 teentje knoflook, gehakt1 rode ui, in partjes1 gele paprika, zonder zaadj... bekijk recept »

Wokschotel met biefstuk en broccoli

200 – 250 g mie 600 g broccoli 2 uien 3 teentjes knoflook 400 g biefstuk 2 tl kaneel 2 el olijfolie 3 el sojasaus 1 bosje verse koriander Himalayazout1. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking. 2. Snijd de bro... bekijk recept »

Zoete aardappel met stengel broccoli

200 g quinoa ½ groentebouillonblokje 400 g zoete aardappel 4 rode uien 3 tenen knoflook 400 g stengel broccoli 3 el olijfolie 3 el pijnboompitten 1 bakje tuinkers1. Kook de quinoa volgens de instructie op de verpakking, samen met het b... bekijk recept »

Pagina 79 van 100