Recepten met broccoli

1000 recepten met broccoli

Broccoli

Broccoli Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meer

Eiercurry met broccoli en noten

8 eieren2 eetl. arachideof zonnebloemolie2 uien of 4 sjalotjes, gesnipperd1 theel. chili- of paprikapoeder2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theel. korianderpoeder (ketoembar)2 eetl. milde of Thaise currypasta200 ml kokosmelk300 g broccoli, in kleine r... bekijk recept »

Broccoli met mozzarella en ansjovis

600 gram broccoli, in roosjes100 gram ansjovisfilets in olie4 eetlepels olijfolie3 teentjes knoflook, in dunne plakjes1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjessap van 1 citroen1 eetlepel gehakte (platte) peterselie of basilicum250 gram mozzarella, i... bekijk recept »

Lasagnette met broccoli

250 gram broccoli, in roosjes4 eetlepels olie300 gram gehakt250 gram Italiaanse groentemix1 pak Knorr Wereldgerecht Lasagnette Napoletana400 milliliter melk1 komkommer, in dunne schijfjesovenschaal van ca. 1,5 l, ingevet1. Verwarm de oven voor op 200... bekijk recept »

Spaghetti met broccoli, gepofte tomaat en worst

500 gram verse worst1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden75 milliliter olijfolie500 gram broccoli, in kleine roosjes400 gram spaghetti of farfalle250 gram kleine trostomaten of cherry-/kerstomaatjes, ingekruist3 teentjes knoflook, in plakjes125... bekijk recept »

Broccoli gefrituurd in een jasje

1. Blancheer de broccoliroosjes circa 2 minuten in ruim kokend water met zout, giet ze af en spoel ze koud. Laat goed uitlekken. Klop een beslag van de bloem, melk en ei en een snufje zout en peper. Laat het beslag even rusten. Verwarm de olie in een... bekijk recept »

Broccoli met walnoten en blauwe kaas

zoutversgemalen peper2 sneetjes witbrood, zonder korstjes4 eetl. olijfolie50 g walnoten, grof gehakt600 g broccoli50 g blauwe kaas, bijv. Bleu d’Auvergne1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Snijd de boterhammen in kleine blokjes. ... bekijk recept »

Broccoli-bloemkoolsoep met gerookte forel

1 l groentebouillon (van tablet)1 eetl. saffraanpoeder of een envelopje saffraan50 ml olijfolie1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt of fijngewreven150 g broccoli, in kleine roosjes150 g bloemkool, in kleine roosjes200 g gerookte forel, in reepjes... bekijk recept »

Krokante kalkoenpie met bloemkool en broccoli

1 bloemkool, in kleine roosjes250 gram broccoli, in kleine roosjes500 gram kalkoenfilet, in blokjes3 eetlepels olijfolie1 bosje lente-/ bosui, in schuine ringetjes50 gram bloem250 milliliter kippenbouillon300 milliliter melk1 eetlepel kerriepoede... bekijk recept »

Curry van ei en broccoli met rijst

400 g rijst700 g broccolizoutversgemalen peper6 eieren, hardgekookt3 eetl. arachideolie of olijfolie1 ui, gesnipperd1 eetl. kerriepoeder400 ml kokosmelk (blikje of pakje) of santen100 g cashewnoten2 eetl. gehakte peterselie of bieslook1. Kook de rijs... bekijk recept »

Italiaanse karbonade met tomatensaus en broccoli

4 schouderkarbonadeszoutversgemalen peper1 theel. paprikapoeder1 eetl. gedroogde oregano2 eetl. (olijf)olie1 pot tomatensaus1 bolletje mozzarella, in stukjes400 g broccoli1. Verwarm de oven op 175°C. Bestrooi de karbonades rondom met zout en pepe... bekijk recept »

Pagina 78 van 100