Recepten met broccoli

1000 recepten met broccoli

Broccoli

Broccoli Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meer

Broccoli-brietaart met noten

1 Pak witbrood- of bruinbroodmix125 milliliter lauwwarm water50 gram Boter of margerine125 milliliter crème fraîche3 eieren250 gram Brie, in plakjes100 gram cashewnoten500 gram broccoli in roosjes, geblancheerd1 eetlepel honing100 millil... bekijk recept »

Geroosterde varkensfilet met sinaasappel en broccoli

4 eetlepel sinaasappelsap4 eetlepel rodewijnazijn of citroensap3 teentje knoflook gehakt4 varkensfiletlapjes (ca. 500 g)750 gram vastkokende aardappels geschild, in plakken3 eetlepel gehakte peterselie1 citroen schoongeboend6 eetlepel olijfolie500 gr... bekijk recept »

Sugarsnaps en broccoli met zeezout en sesam

200 gram sugarsnaps200 gram broccoli iin kleine roosjes1 eetlepel sesamolie2 eetlepel sesamzaadjes1 theelepel grof gemalen zeezout1 eetlepel citroensap1. Kook de groenten beetgaar en giet ze af. Rooster intussen in de sesamolie de sesamzaadjes lichtb... bekijk recept »

Miesoep met broccoli, groene asperges en paksoi

200 gram groene asperges200 gram brocolli200 gram Chinese mie, in stukken gebroken1 liter kippenbouillon (pot of van 2 tabletten)3 cm verse gember, geschild250 gram kipfilet, in dunne repen1 stronk paksoi, in dunne repen1 theelepel sambal1. Snijd de ... bekijk recept »

Pasta met bloemkool, broccoli en tonijn

300 gram bloemkool, in roosjes 3300 gram broccoli, in roosjes400 gram penne of schelpjespasta2 eetlepel zonnebloem- of pijnboompitten2 blikjes tonijn op olie2 teentjes knoflook, gehakt3 eetlepel olijfolie6 gedroogde tomaten op olie, in reepjes1. Kook... bekijk recept »

Spekspiesjes met rijst en broccoli

1 citroen schoongeboend2 teentje knoflook geperst1 eetlepel sambal oelek4 eetlepel Ketjap manis of sojasaus4 speklapjes4 uien of 8 sjalotjes gepeld250 gram rijst500 gram broccoli in roosjes2 eetlepel arachideoliepotje gefrituurde uitjes4 lange prikke... bekijk recept »

Penne met broccoli en ansjovis

1. Kook 350 gram penne met 350 gram broccoli, in kleine roosjes (zie ook pag. 121), beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes, tot deze gaan kleuren. Hak of prak met 1 eetlepel water de helft van 1 bli... bekijk recept »

Pasta met tonijn, broccoli en bosui

400 gram pasta (penne of spiraaltjes)250 gram broccoli, in roosjes200 gram ricotta, hüttenkäse of roomkaas100 gram belegen boerenkaas, in miniblokjes2 eetlepels pesto3 lente-/bosuitjes, in ringetjes2 blikjes tonijnstukken op water, uitg... bekijk recept »

Broccoli uit de oven met pindasaus

500 gram broccoli, in kleine roosjes1 eetlepel zonnebloemolie1 eetlepel sesam- of wokolie1 eetlepel sesamzaad, licht geroosterdVoor de pindasaus:2 eetlepel pindakaas met stukjes noot1 theelepel sambal badjak1 eetlepel ketjap manis1 eetlepel sesamolie... bekijk recept »

Frisgroene puree van erwtjes, broccoli en basilicum

400 gr broccoli, in kleine roosjes verdeeld200 gr diepvriesdoperwten, ontdooid20 gr boter1/2 bosje verse basilicum, fijngehakt1. Kook de broccoli in water met zout in circa 4 minuten beetgaar. Voeg de doperwten toe en kook nog circa 2 minuten mee... bekijk recept »

Pagina 77 van 100