1000 recepten met champignons
100 g gerstvlokken250 ml water4 sjalotten1 eetlepel peterselie12 olijven250 g champignon2 eetlepels zonnebloemolieTamari1 arrowrootpeperzeezout- Laat de vlokken 15 minuten zwellen in voldoende water om een vast deeg te bekomen. Voeg de gesnipperde gr... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 soeplepels olijfolie 2 zalmfilets van 150 gr 1 gehakte venkel 150 gr witte champignons in schijfjes 1 wit van prei in ringen gesneden 250 ml groentenbouillon 250 ml witte wijn 100 ml madeirawijn (facultatief) 75 gr zachte boter zou... bekijk recept »
1 fijngesnipperd uitje 1 theelepel olie 1cm verse gemberwortel, geschild en gekneusd 2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd 225 gr puree zout en versgemalen zwarte peper 1 theelepel citroensap 2 theelepels fijngehakte bieslook of peterselie 20-24 gr... bekijk recept »
8 st grootte champignons 90 gr. gerookte oesters 2 lenteuitjes 200 gr, roomkaas 1 tl kerrypoeder 4 bl sla 4 el mango-chutney tabasco naar smaak citroensap naar smaakDe champignons met een vochtig doekje schoon wrijven en de steeltjes verwijderen (dez... bekijk recept »
Voor een 10-tal hapjes: 200 g gorgonzola, 3 eetlepels zachte boter, bosje peterselie, 100 g gepelde walnoten, grote witte champigonsMeng de boter door de kaas. Snipper de gewassen en drooggedepte peterselie. Houd 10 halve walnoten apart voor de gar... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gram penne, 1 ui, 1 rode en 1 gele paprika, 1 courgette, 250 gram champignons, 4 teentjes look, 1 dessertlepel tomatenpuree, gemalen gruyère, tijm,laurier,basilicum en oregano, zout en peperSnijd de ui en de look heel fijn. Was d... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 g quornstukjes (diepvries) 500 g champignons 1 kleine jonagold 1 ui 500 g tomatenpassata (gezeefde tomaten) 2 eetl. zonnebloemolie (of olijfolie) 1 blokje groentebouillon -kruiden 1,5 koffiel. kerriepoeder 2 blaadjes laurier 1 me... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ui 8 vleestomaten 2 bakjes champignons 8 olijven, met piment, zonder pit 150 gr. geitenkaas 2 el. olijfolie 1 el. citroensap 2 el. paneermeel 2 el. kaas, oude, geraspte 1 el. kruidenmix, Provençaalse Zout PeperSnijd van de bolle ka... bekijk recept »
Voor 4 personen: 12 zeetongfilets of hondstongfilets 8 grote champignons 100 gr garnalen peper, zout vetstof voor de court-bouillon: prei selderij wortel ui kruidenbosje, tijm, laurier peterselie peperbolletjes, zout[/list voor de roomsaus: 50 g vets... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kalkoenlapjes van +/- 150 gr elk. 200 gr feta. 50 gr zongedroogde tomaatjes in olie. 1 ui,gesnipperd. 2 augurkjes. 1 dl room. 2 takjes verse oregano of 1 koffielepel gedroogde oregano. 2 eetlepels olijfolie. Peper uit de molen &... bekijk recept »