Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Knolselderij met amandelkorst en groentenconfetti

600 gram knolselderij geschild6 groene asperges1 gele paprika150 gram pompoen2 eetlepel bloem1 ei losgeklopt100 gram amandelschaafsel50 gram gemengde kruiden1 theelepel citroenrasp1 eetlepel olijfolie1 theelepel citroensapkeukenpapier1. Breng water m... bekijk recept »

Tagliatelle met gehakt, pancetta en knolselderij

3 eetlepel olijfolie1 ui gesnipperd100 gram pancetta, ontbijtspek of rauwe ham fijngesneden2 teenjes knoflookk250 gram half-om-half gehakt200 gram knolselderij1 eetlepel tomatenpuree50 milliliter droge witte wijn2 blikje tomatenblukjes300 gram taglia... bekijk recept »

Preisoep met knolselderij en makreel

600 gram prei, in ringen2 eetlepels arachide- of olijfolie2 teentjes knoflook, fijngehakt2 aardappels, geschild, in blokjes1 liter kippenbouillon2 eetlepels mosterd1 knolselderij, geschild, in kleine blokjes1 gerookte makreel, schoongemaakt, in stukj... bekijk recept »

Ovengebakken appel, knolselderij en hazelnoten

400 gr knolselderij, geschild, in kleine frietensap van 1/2 citroen4 stevige zoetzure appels, met schil, in kwarten1 eetl. suiker2 eetl. zonnebloemolie1/2 theel. karwijzaad25 g blanke hazelnoten1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de knolse... bekijk recept »

Geroerbakte knolselderij met spek, kaneel en rozijnen

2 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd300 gram speklappen, in dunne repen gesneden400 gram knolselderij, geschild en in blokjes1 theelepel kaneelpoeder50 gram rozijnen1 eetlepel stroop1 eetlepel gehakte platte peterselie1. Verhit de olie en fruit hier... bekijk recept »

Geroosterde knolselderij, biet en winterpeen

300 gram knolselderij, geschild en in blokjes van 3 cm300 gram rauwe rode biet, geschild en in 8 parten300 gram winterwortel, geschild en in stukken van 3 cm1/2 knoflookbol, teentjes gepeld en gekneusd1 bosje verse oregano of 1 eetl. gedroogd4 ee... bekijk recept »

Oosterse knolselderij met gebakken rijst

1 knolselderij, geschild en in kleine blokjes1 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt2 eetlepels sesamzaad1 eetlepel honing4 eetlepels ketjap200 gram snelkookrijst1 eetlepel arachide- of wokolie2 ribkarbonades,... bekijk recept »

Kippensoep met knolselderij, prei en pruimen

4 eetl. arachideolie of olijfolie400 g kipfilet, in reepjes1 theel. kerriepoeder500 g prei, in ringen1 (rode) ui, gesnipperd250 g knolselderij, geschild, in blokjes1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd200 ml kookroom1,2 l kipp... bekijk recept »

Krokante knolselderij

1 grote knolselderij, geschild, geschaafd in dunne plakken4 eetl. citroensap1 theel. zout100 g bloem100 ml zonnebloemolievoor de dressing:50 g bladselderij50 g geraspte belegen kaas25 g walnoten1 teentje knoflook125 ml zonnebloem- of arachideolie1. P... bekijk recept »

Ovenschotel met knolselderij en pompoen

400 g knolselderij, geschild400 g pompoen, geschild2 eetl. boter2 uien, gepeld en in ringen200 g beenham, in blokjeszoutversgemalen peper1 theel. gedroogde majoraan of oregano250 ml room200 ml groentebouillon van tablet2 eierenaluminiumfolie1. Verwar... bekijk recept »

Pagina 23 van 80