1000 recepten met komkommer
4 middelgrote komkommers1 oud broodje2-3 aardappelen2 uien100 gr. varkens,- of kalfsgehakt1 ei1 tl mosterdzout/peper1/2 l bouillon30 gr boter30 gr bloem50 ml witte wijn2 el zure room Zie voorbereiding. Is een FOUTJE bekijk recept »
1 sinasappel1 kleine komkommer8 plakjes grookte forel (gerookte zalm kan ook ook heel goed)1 el mosterd Smeer elke forel- of zalmfilet heel dun in met mosterd. Snijd 8 komkommerplakken op de lengte van de forel- of zalmfilets. Leg de forel of zalm op... bekijk recept »
1 komkommer 200 gram gerookte zalm 1 groot stuk roombrie Wikkel de zalm om de plakjes brie heen en leg elk pakketje op een plakje komkommer. Zet dit eventueel vast met een coctailprikker. bekijk recept »
1 komkommer 1 bakje bressot Snijd de komkommer in plakken van ongeveer 2 a 3 cm. Uit 1 komkommer haal je ca. 10 a 12 plakken. Deze plakjes hol je uit in het midden met een lepeltje(of met een speciaal dingetje ervoor, ik ben ff de naam kwijt) De bol... bekijk recept »
1 Blikje tonijn in olie3 eetlepels cremefraiche1/2 komkommer1 eetlepel tomatenchethup en tobasco. Komkommer wassen en in 12 plakjes snijden van 3/4 cm. Op schaal leggen. Tonijnmousse in toefjes erop spuiten bekijk recept »
1 komkommer 250 gr gekookte ham scheutje cognac peper zout cayennepeper 1 theel tomatenpuree 2 dl room rode paprika 1. Hol stukken komkommer uit met een meloenmesje en blancheer ze 1 minuut. 2. Pureer de ham in de mixer en roer er tomatenpuree, peper... bekijk recept »
4-6 komkommerspeperzout40 gram boterazijn. bouillonaardappelmeel. Schil de komkommers, snijd ze in vieren, verwijder het zaad en snijd de vier parten in vingerlange stukken. Zet ze een uur met peper en zout bestrooid op een vergiet. Droog ze af. Smel... bekijk recept »
2 flinke komkommers400 gr gehakt200 gr geraspte kaas1 ui1 ei2 beschuitenpeperzout. Verwarm de oven op 175 graden. Schil de komkommers en snijd ze in de lengte door. Verwijder met een lepel de zaadlijsten. Pel en snipper de ui fijn, verkruimel de besc... bekijk recept »
2 eieren. een halve komkommer.2 el mayonaise.1 el tomatenketchup.125g IJslandse garnalen. zoutpeper.2 blaadjes sla. sateprikkers. Kook de eieren in 10 minuten hard en spoel ze met koud water af. Schil de komkommer. Snij de komkommer in de lengte door... bekijk recept »
1 1/4 kg komkommer (stevige en niet te rijp) 1/2 lr kruidenazijn 500 gr suiker paar stukjes pijpkaneel 5 kruidnagels Schil de komkommers en snijd ze doormidden. Haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in plakjes. Breng de azijn, suiker, kaneel en kruid... bekijk recept »