860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer450 gr geschilde raapjes 150 gr geschraapte wortelen 150 gr in reepjes gesneden oesterzwammen olijfolie 20 cl room 10 cl melk 1 kl mosterd 2 teentjes look 1 kleine bussel gehakte platte peterselie 50 gr gemalen gruyèrekaas peper & zout1. Verwarm de o... bekijk recept »
Pak risotto rijst van lassie. oesterzwammen 200 gram 200 gram kastanje champignons. 1 ui 1 zakje parmesaanse kaas bouillon blokje 1 theelepel oregano 1 theelepel tijm Risotto volgens verpakking koken met bouillon blokje en kruiden. champignons, oeste... bekijk recept »
1 dunne pre(ca.150gr.)50gr.worteltjes150gr.harricotsverts(of sperziebonen)150gr.bloemkool20 oesterzwammen(ca.250gr.)2 eieren10 el paneermeel1 el uiensoeppoeder(zakje KNORR)50gr.boter of margarine1 tl kerriepoeder2 el sinaasappelsapzoutpepertoefjes pe... bekijk recept »
2 uien 500 gr oesterzwammen 60 gr vetstof 200 g arboriorijst 5 dl kippebouillon (minimum) 1 ? dl room 1 bos lenteuitjes (wit groen) 150 gr gemalen gruyere 50 gr geroosterde pijnboompitten (in Tefalpan) pezo Pel de uien en snipper ze zeer fijn. Borste... bekijk recept »
1 zakje Risotto ai Funghi1 eetlepel boter200 gram kippenlevertjes2 lente-uitjes150 gram oesterzwammenboter om in te bakken Maak de kippenlevertjes schoon. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Wrijf de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukken. Breng... bekijk recept »
500 g tagliatelle 1/2 rode paprika 100 gr oesterzwammen 150 gr champignons 150 g gekookte hesp 1 soeplepel amaretto basilicum oregano 1 soeplepel gehakte peterselie teentje look kaassaus: 1/2 l melk 75 g bloem 75 g vetstof peper, zout 1 eetlepel gema... bekijk recept »
4 kwartels300 gram oesterzwammenTruffelolieHulpmiddelen BraadpanOven Hulpmiddelen - BraadpanOven Voorbereiding De Kwartels de pootjes en de vleugeldjes er af snijdenalle organen verwijderen en goed schoonspoelen. droogdeppenrondom bestrooien met pep... bekijk recept »
4 sjalotjes gesnipperd2 el boter500 g oesterzwammen in reepjes gesneden150 g creme fraiche1 liter groentebouillon1 tl zout? tl. Witte peper1 mespuntje cayennepeper1 tl roze peperkorrels1 tl sherry? bosje peterselie3 el sesamzaad. De sjalotjes in de b... bekijk recept »
El. boter,of olie 2 plakken wittebroden 2 plakjes geitenkaas 1 kleine knoflookteen 100 gr. oesterzwam Paprikapoeder 1 sjalot 2 el. tijmversefijngehakte Zout Bak de oesterzwammen samen met de helft van de tijmblaadjes op een hoog vuur vijf min... bekijk recept »
-3aardappelen. -10Parijse champignons. -10oestezwammen. --Arachide olie en boter. -4knoflookteentjes. -2eetlepels spekblokjes. -20peultjes. -300gram varkensfilet. -2eetlepels peterselie. -2eetlepels graanmosterd. Hulpmiddelen -Wok. -Mesje. -Houten l... bekijk recept »