860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meerVoorgerecht voor 2 personen. 1 sjalotje, 250 gram gemengde paddestoelen (oesterzwammenkastanjechampignonsshii-take), 1 eetlepel olijfolie, 300 ml kruiden of groentebouillon (van tablet), 100 ml kookroom, Versgemalen zwarte peper, 100 gram gerookte za... bekijk recept »
200 g paddestoelen soepmixschoongemaakt 40 gram boter 2 sjalotjesgesnipperd 3 el tarwebloem 8 dl groentebouillon (van tabletten) 1/2 dl medium dry sherry 1 1/2 dl slagroom versgemalen peperzout olijfolie witte truffel (Monini) 2 eetlepels fijngehakte... bekijk recept »
Dit heeft u nodig: 1 sjalot 300 g paddestoelen (bijv. cantharellenoesterzwammen en kastanjechampignons) boter bloem 6 dl kippenbouillon (1 tablet) 1 dl slankroom 3 takjes peterselie Bereiding: Snipper de sjalot en hak de paddestoelen grof. Verhit 3... bekijk recept »
200gr champions 150gr oesterzwammen 1 ui 2 aard 50gr boter peper/zout mespuntje nootmuskaat 1theel vres of diepvries tijm 1 l melk 2eidooiers 50 gr gerapstenkaas jongbelegen 150gr gekookte zalmsnippers 2 eetl gehakte bieslook/vers of diepvries/ 1/2dl... bekijk recept »
20 gr gedroogd eekhoorntjes brood150 gr witte champignons150 gr kastagnechampig-nons150 gr oesterzwammen100 gr shii-takes1 ui1 teen knoflook25 gr boter1/2 tl verse of mespunt gedroogde tijmdesgewenst een glaasje droge sherry1 1/4 ltr kippebouillon(ze... bekijk recept »
250 gram gerookte kipfilet2 kleine preitjes100 gram oesterzwammen200 gram kastanjechampignons2 eetl. citroensap1 liter kippenbouillon(vers,tablet of soup-it),2,5 dl witte wijnenkele sprietjes bieslook Breng de kippenbouillon met de witte wijn aan de ... bekijk recept »
Bereidingstijd: 30 min. 15 gr gedroogde paddestoelen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 500 gr verse gemengde paddestoelen bijvoorbeeld grotchampignons,oesterzwammen,shii-take,portabella's,EZV. 50 gr boter, 3/4 l bouillon(vlees-of kippenbouillon,zelfgemaakt,... bekijk recept »
2 plakjes diepvriesbladerdeeg 1 eidooier zout 1 kleine ui 20 gr kruidenboter 100 gr oesterzwammen 50 gr shii-take 50 gr champignons (of cantharellen) 8 dl kippenbouillon 2 eetl sherry peper 1 eetl fijngehakte peterselie Pel de ui en snipper hem. Frui... bekijk recept »
500 gram kalfsschnitzel100 gram champignons100 gram oesterzwammen100 gram shi-takes1 grote ui25 gram boterpeper en zout1/8 liter vleesbouillon1 eetlepel tarwebloem1/8 liter droge witte wijn en 2 eetlepels creme fraiche. De boter in de pan verhitten e... bekijk recept »
.250gr champignons .100 gr shii-takes .100 gr oesterzwammen .citroensap .1 kleine ui .20 gr boter .1/2 theelepel kerrie .20 gr bloem .8 dl bouillon .1 eierdooier .1/2 dl room .zout,peper .2 eetlepels gehakte peterselie Maak de paddestoelen schoon en... bekijk recept »