Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Fazanteborst op brabantse wijze

4 fazanteborsten zout en peper 100 gr boter 500 gr voorgekookte spruitjes 8 gaargestoomde witloofstronkjes1. Het vlees rondom bruin bakken en tijdens het gaarbakken nestel je naast het vlees voorgekookte spruitjes en bijna gaar gestoomde stronken wi... bekijk recept »

Wildrollade met pepersaus en feestelijk garnituur

1 kg aardappelen 4 eetlepels verse roomkaas met kruiden 3 appels 100 g gedroogde cranberry’s Solo Vloeibaar 1 eetlepel honing 600 g spruitjes 750 g wildrollade 3 theelepels verse of gedroogde tijm 1 zak Knorr kant-en-klare pepersaus Extra: bra... bekijk recept »

vegetarische "bitterballen"

24 stuk spruiten 1 stuk ei 4 lepels paneermeel 4 lepels bloem 250 ml groentenbouillion1. Koop mooie vaste spruitjes van ongeveer dezelfde grootte.2. Kuis de spruitjes en kook ze beetgaar in de bouillon, laat ze volledig afkoelen.3. Rol ze door de b... bekijk recept »

Stoofpotje van lamsvlees, Brabantse groenten en ge

Voor 8 personen: 1,5 kg ontbeende lamsschouder 2 uien gehakt 1 knoflookteentje fijngehakt 4 wortelen 8 stronkjes witloof 250g spruitjes 250g raapjes 250g zilveruitjes 500g aardappelen 50g bloemsuiker 2 el bloem 1 bosje kruiden 1 l geuze boter en pete... bekijk recept »

Gefrituurde Kaas-Griesballetjes Met Spruitjespuree

125 gr. oude kaas4 3/4 dl. melk, 1 kruidenbouillontablet1 thl. Provencaalse tuinkruiden 50 gr. griesmeel300 gr. spruitjes, 400 gr. aardappelszout, 7 eetl. paneermeel1 ei, frituurvet/olie 25 gr. boter pepernootmuskaat In pan met weinig water en zout a... bekijk recept »

Spruitjesschotel met rookworst

750 gram spruitjes, schoongemaakt3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie1 ui of 2 sjalotjes, gesnipperd1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes2 stengels bleekselderij, in boogjes2 appels, geschild, in plakjes1 rookworst, in plakjes5 vellen filode... bekijk recept »

Slow cooked rollade met groenten en kruiden van René Pluijm

rollade van 750-1000 gscheut olijfolie 2 grote uien3 teentjes knoflook 1 halve winterpeen 1 halve venkel 250 gr sherrytomatenpaar takjes rozemarijn paar takjes tijm1 trosje rode druiven 200 gr schoongemaakte spruitjes 50 gr walnoten scheutje olijfoli... bekijk recept »

Kalkoenstoofpotje met gevulde appeltjes

600 g kalkoenfilets120 g gezouten spek2 appels2 el rozijnen8 spruitjes100 g pompoen (vruchtvlees)50 g walnoten1 ui300 ml gevogeltebouillon200 ml droge, witte wijn1 el honingbakboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kalkoenfilet i... bekijk recept »

Spruitjesquiche met oude kaas

1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)300 g spruitjes200 g aardappelen (gekookt)3 eieren120 g oude kaas200 ml room2 el paneermeelnootmuskaatboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvorm en leg er het deeg in. Bak de bodem blind ... bekijk recept »

Groentepannetje met kip en geitenkaas

300 g spruitjes500 g kipfilet2 appels (bv. boskoop)200 g geitenkaas (rolletje)2 sjalotten150 ml groentebouillon4 takjes tijm1 el citroensap2 el olijfoliezoutversgemalen peper1. Maak de spruitjes schoon. Kook ze in 10 tot 12 minuten beetgaar in g... bekijk recept »

Pagina 46 van 68