Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Herfstquiche met boerenkaas

500 gram spruitjes schoongemaakt5 plakje diepvriesbladerdeeg ontdooid150 gram belegen boerenkaas geraspt2 rode uien in ringen4 eieren150 milliliter melk (Melkan) of kookroomnootmuskaat2 eetlepel pijnboompittenquichevorm of lage taartvorm Ø 24 ... bekijk recept »

Spruitjesschotel met rookworst

750 gram spruitjes2 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie2 sjalotjes gesnipperd1 gemberwortel van ca. 2 cm geraspt1 rode peper zonder zaadjes, gehakt1 rode paprika in reepjes1 grote rookworst in blokjes2 zure appels geschild, in blokjes100 gram ong... bekijk recept »

Spruitjesstamppot met krokante vis uit de oven

1 kilogram kruimige aardappels geschild en gehalveerd750 gram spruitjes schoongemaakt en gehalveerd100 milliliter warme melkeetlepel kerriepoeder100 gram roomkaas naturel of feta, verkruimeld125 gram boter2 eetlepel paneermeel600 gram diepvrieskabelj... bekijk recept »

Spruitjesschotel met gehakt en oude kaas

1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken150 milliliter melk50 gram boter750 gram spruitjes schoongemaakt2 eetlepels olijfolie2 uien gesnipperd500 gram rundergehakt1 eetlepel kerriepoeder200 gram pitloze druiven gehalveerd100 gram geraspte ... bekijk recept »

Romige spruitjessoep +clubsandwich

Voor de soep:1 eetl. olie1 grote ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theel. kummel of komijn(poeder)100 g kruimige aardappels, geschild en grof geraspt500 g panklare spruitjes, fijngehakt200 ml kookroom600 ml kokendhete groentebouillon (va... bekijk recept »

Cajunspeklapjes met spruitjesstamppot

1 kilogram kruimige aardappels, in stukken700 gram spruitjes, gehalveerd4 speklapjes100 gram boter150 milliliter warme melkvoor de cajunkruiden:1 eetlepel knoflookpoeder1 eetlepel uienpoeder1 eetlepel paprikapoeder1 theelepel cayennepeper1 theelepel ... bekijk recept »

Kiprollade met cranberry-tijmsaus

600 g kiprolladezoutversgemalen peper4 eetl. olijfolie of zonnebloemolie1 teentje knoflook, geperst750 g aardappelen, geschild500 g spruitjes, schoongemaakt50 ml bessenjenever of appelsap50 ml water75 g suiker400 g cranberry's1/2 eetl. gehakt... bekijk recept »

Patrijs met spruitjesstamppot en appel

4 panklare patrijzen (wilde of gekweekte) 250 g mirepoix van groenten (selder, wortel, ui) 100 g spekblokjes 1 ajuin, in stukjes gesneden 200 g Solo 400 g spruitjes, gekookt in gezouten water 400 g aardappelen, liefst Bintjes en gekookt in gezout... bekijk recept »

Everzwijnragout met bier en wintergroenten

1,5 kg everzwijnragout 1 uien 150 gr boter 1 el mosterd 3 flesjes donker bier (naar eigen smaak) kruidentuiltje: 1 takje tijm3 laurierblaadjes) 1 bosje rapen 250 gr spruitjes 3 grote wortelen 1 kg aardappelen 2 el bloem 150 ml room 150 gr spekb... bekijk recept »

Parelhoen met Tripelbier

4 parelhoenfilets 400 gr spruitjes 400 gr schorseneren, vers of bokaal 1 bakje gezouten spekblokjes (/- 100 gr) solo bakken en braden olijfolie 1,5 dl tripelbier, Kasteelbier of Leffe of Westmalle, of... 1 dl gevogeltefond (bokaal of blokjes) 1 kl ... bekijk recept »

Pagina 48 van 68