673 recepten met spruitjes
Per persoon 2 aardappels spruitjes knoflook 50 gram geiten- of schapenkaas handje munt zure room zout peper kaas om te gratineren (Emmenthaler) Kook 2 aardappels p.p. gaar in ruim water. Prak de gare aardappels met een lepel zure room, zout en peper.... bekijk recept »
2 knoflookworstjes (Turkse winkel) of Amsterdammertjes1 bakje kleine champignons? 700 gr. spruitjes? 450 gr. voorgekookte krieltjes? 50 gr. gerookte spekblokjes? 3 dl kruidenbouillon? 3 eetl. creme fraicheprovencaalse kruidenpeterseliezout en zwarte ... bekijk recept »
voor 2 personen 150gr. Spruitjes 100gr. spek (sneetjes) 1 zoete appel klontje boter lopende honing aperitief prikkers (Oer lange tandenstoker) 20 minutenReinig de spruitjes en laat ze gaar koken in lichtgezouten water. Schil de appel en snij in grove... bekijk recept »
600 g aardappelen500 g spruitjesbotermelk150 g geraspt kaaspeperzoutnootmuskaat2 eieren8 kippenbouten (drumsticks)bloemhandvol pankoolijfolie1. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water, giet af. 2. Maak de s... bekijk recept »
2 aardappelen400 g kabeljauwfilet (liefst staartstukken)100 g rapen100 g winterwortelen100 g courgette150 g spruitjes100 g prei1 takje selder1 ui1 el witte roux (korrels)50 g boter0.5 flesje pils0.5 l visfond1 teentje knoflook1. Snij de kabeljauw in ... bekijk recept »
1 kalkoen (ongeveer 4,3 kg met lever)3 kippenlevers6 ansjovisfilets (fijngehakt)3 el kappertjes (gespoeld en uitgelekt)4 sjalotten (gesnipperd)10 sneden brood300 ml melk (lauwe)1 ei2 eidooiers80 g boter (en extra voor de garnituur)2 el bladpeterselie... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)50 g spekblokjes1 citroen (sap)300 g schorseneren6 spruitjes1 bloemkool4 eieren1 el maïszetmeel200 g emmentaler200 ml room200 g zure room4 el peterselie (gehakt)peperzout1. Spoel de schorseneren en schil ze onder strom... bekijk recept »
50 g boter of vloeibare margarine400 g prei, in stukken van ca. 10 cm lang400 g wortel, geschrapt, in stukken van ca. 10 cm langgemberwortel, 4 cm, geschrapt en gerasptzoutversgemalen peper1 eetl. kerriepoeder3 eetl. sherry1. Verwarm de boter en roer... bekijk recept »
500 gr. geschrapte voorgekookte krieltjes 1 grote ui 100 gr. bakbacon in plakjes 400 gr. rundergehakt 1 EL grove mosterd 3 EL paneermeel peper/zout 25 gr. boter 1 EL olie 600 gr. schoongemaakte spruitjes 1 teentje knoflook gepeld 0,5 TL paprikapoeder... bekijk recept »
2 kalfsnieren in vetkapsel 50 gram boter flinke scheut armagnac 0,5 dl witte wijn halve eetlepel moster 2 takjes dragon (geplikt en gesnipperd) peper & zout Voor de aardappelcreme met Epoisseskaas: 400 gram Zeeuwse kleiaardappel 25 gram boter 0,25 dl... bekijk recept »