Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Spruitjestaartje Met Geitenkaas En Munt

Per persoon 2 aardappels spruitjes knoflook 50 gram geiten- of schapenkaas handje munt zure room zout peper kaas om te gratineren (Emmenthaler) Kook 2 aardappels p.p. gaar in ruim water. Prak de gare aardappels met een lepel zure room, zout en peper.... bekijk recept »

Balletjespan

2 knoflookworstjes (Turkse winkel) of Amsterdammertjes1 bakje kleine champignons? 700 gr. spruitjes? 450 gr. voorgekookte krieltjes? 50 gr. gerookte spekblokjes? 3 dl kruidenbouillon? 3 eetl. creme fraicheprovencaalse kruidenpeterseliezout en zwarte ... bekijk recept »

Gekarameliseerd spruitje met spek en appel van Mic

voor 2 personen 150gr. Spruitjes 100gr. spek (sneetjes) 1 zoete appel klontje boter lopende honing aperitief prikkers (Oer lange tandenstoker) 20 minutenReinig de spruitjes en laat ze gaar koken in lichtgezouten water. Schil de appel en snij in grove... bekijk recept »

Spruitjesstoemp met drumsticks

600 g aardappelen500 g spruitjesbotermelk150 g geraspt kaaspeperzoutnootmuskaat2 eieren8 kippenbouten (drumsticks)bloemhandvol pankoolijfolie1. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water, giet af.  2. Maak de s... bekijk recept »

Soepje met kabeljauw en wintergroenten

2 aardappelen400 g kabeljauwfilet (liefst staartstukken)100 g rapen100 g winterwortelen100 g courgette150 g spruitjes100 g prei1 takje selder1 ui1 el witte roux (korrels)50 g boter0.5 flesje pils0.5 l visfond1 teentje knoflook1. Snij de kabeljauw in ... bekijk recept »

Gevulde kalkoen

1 kalkoen (ongeveer 4,3 kg met lever)3 kippenlevers6 ansjovisfilets (fijngehakt)3 el kappertjes (gespoeld en uitgelekt)4 sjalotten (gesnipperd)10 sneden brood300 ml melk (lauwe)1 ei2 eidooiers80 g boter (en extra voor de garnituur)2 el bladpeterselie... bekijk recept »

Groentetaart met schorseneren

1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)50 g spekblokjes1 citroen (sap)300 g schorseneren6 spruitjes1 bloemkool4 eieren1 el maïszetmeel200 g emmentaler200 ml room200 g zure room4 el peterselie (gehakt)peperzout1. Spoel de schorseneren en schil ze onder strom... bekijk recept »

Gesmoorde prei en wortel met sherry en gember

50 g boter of vloeibare margarine400 g prei, in stukken van ca. 10 cm lang400 g wortel, geschrapt, in stukken van ca. 10 cm langgemberwortel, 4 cm, geschrapt en gerasptzoutversgemalen peper1 eetl. kerriepoeder3 eetl. sherry1. Verwarm de boter en roer... bekijk recept »

Balletjesschotel

500 gr. geschrapte voorgekookte krieltjes 1 grote ui 100 gr. bakbacon in plakjes 400 gr. rundergehakt 1 EL grove mosterd 3 EL paneermeel peper/zout 25 gr. boter 1 EL olie 600 gr. schoongemaakte spruitjes 1 teentje knoflook gepeld 0,5 TL paprikapoeder... bekijk recept »

Kalfsniertjes Met Epoissescreme

2 kalfsnieren in vetkapsel 50 gram boter flinke scheut armagnac 0,5 dl witte wijn halve eetlepel moster 2 takjes dragon (geplikt en gesnipperd) peper & zout Voor de aardappelcreme met Epoisseskaas: 400 gram Zeeuwse kleiaardappel 25 gram boter 0,25 dl... bekijk recept »

Pagina 49 van 68